Scan baby tapi kantung dan janin tak nampak

Td pegi check dekat klinik kesihatan..kalau ikut pengiraan sy last period usia kandungan adlh 7minggu tp bila doctor scan td janin tak nampak..kantung pun tak nampak..check mmg +ve pregnant. Doctor bagitau sepatutnya dh blh nampak dah..And doctor pun suggest pegi klinik swasta untuk buat scan TVS..rasa bimbang sangat 😔

13 Balas

sama.scan atas perut tak nampak ape..buat tvs baru nampak kantung..kalau awak pergi hospital, dorang tahan dah awak..sebab takut mengandung luar rahim..tapi dorang akan buat tvs dulu sebelum confirmkan luar rahim..kalau nampak kantung tu bermaksud ada dalam rahim ,cuma terlalu kecik lagi kantungnya..sy baru je kena isnin baru ni..nyaris nak admit ward..dok usap2 perut, cakap kat baby, anak ibu..tunjukla anak ibu kat Dr..ibu taknak masuk wad...bila scan tvs je, tuh diaa..nampak teruih. 😂

First sy thu pregnant esk nya terus g scan dkt swasta sbb kalau ikutkan dah 6weeks,tapi scan Dr cakap baru 3weeks hanya nampak kantung je tu pun kecik sangat.Alhamdulillah semalam scan dkt kk dah 12weeks 🥰

saya pown mcm tuh jgak awai tu doc suspek luaq rahim jumpa pakar sblom cek dalam kemaluan bgtau baby dulu suruh dok elok2 dalam rahim ibu .. Alhamdulillah betul2 dalm rahim n dalam kantong ..

Boleh cuba scan tvs nanti, sbb ada org jenis rahim tilted/kebelakang (mcm saya) sampai 12w kena scan tvs baru nampak kantung dan baby. Lg lg kalau perut tebal, lg susah nk nmpk dr atas.

saya semalam g check d kk usia kandungan 7w. sebelum masuk bilik sy paksa diri minum air sebotol kecik. Alhamdulillah dah nampak kantung 2.21cm cuma baby belum nmpak.

saya pun sama, lps g kk saya trs g swasta scan melalui vagina... alhamdulillah, nmpk kantung cuma janin ny xnmpk lagi... 2minggu lgi repeat scan...

2y ago

kalau Macam tu saya kena pegi swasta jugak la sebab saya scan dkt Rahim pun tak nampak jugak..Sekarang admit wad disebabkan bleeding

sama laa mcm situasi sy skrg..tp sy nie skrg admit wad disebabkan bleeding...lepas dh scan kantung xnampak..belum lagi pegi scan swasta..

sya dulu pernah 2 kali scan doctor cakap kosong kali ke 3 baru nampak kantung baby sekali nak jantung ni je 10/2/2022 scan jantung

sisss sama mcm saya. ikutkan kandungan dh masuk 4 minggu tapi kantung dgn janin tak nampak lg. risauuu 😭

2y ago

4 minggu awal sangat lagi.. 6 -8 baru boleh nampak kantung, janin, heartbeat baby.

its okey sis..saya pn sma mcm tu..last2 nmpk jg kna sbar..hehe..tngu 3,4 mingu lg nmpk tu