Boleh buka pink dh ke?

Alhamdulillah td pergi scan klinik nampak kantung 6w. Boleh pegi buka buku pink terus ke or tggu next scan sampai nampak janin? #firstmom

12 Balas

kalau dekat tempat saya, dia akan scan, kalau belum nampak janin dia tak buka buku pink lagi, kalau dah nampak ada janin baru dia akan bagi appointment untuk buku pink, sebab saya 7weeks ada kantung je, masuk weeks 8 baru buka sbb baru ada janin

3mo ago

sebab tak semua kk ada scanner, awak kena cari kk yang ada scan punya tak silap saya….

Klu kk tmpt sye, kne bwk gmbr scan baby palg latest.. mcm sye call kk mse 8 weeks (da nmpk heartbeat), tp nurse bg appoinment ble da 12 weeks.. so ble 11 weeks+ peg klinkk swasta utk dptkn gmbr scan..

boleh call kk atau kd berdekatan dgn awak. tanya procedure. ada kk kena buat appointment. nurse akan bg tarikh bila awak perlu dtg utk bukak buku pink. ada kk boleh walkin terus ja😊

call je KK dulu terdekat sis, nanti dia akan bagi tarikh bila boleh buka buku pink. kadang ada yg boleh buka awal, ada yang suruh lambat sikit. atas KK tu busy atau tak etc.

nk bukak buku dkt kk kena ada gmbr tvs nmpk jnin nmpk heart beat tu bru kk set appointment next untuk bukak buku .

klau boleh jgn lmbtkn tau.. nt pg kk ambk tarikh appointment untuk buat buku pink ...

nk mudah tgu next scan smpai nmpk janin. baru pergi book, bawa sekali gmbr scan tu

KK tempat saya kena sekurangnya sebelum 14 minggu kena buka buku pink.

sy minggu ke 13 baru buka buku pink. misi kk yg bg tarikh

Biasa buat buku ketika scan baby dh nampak hearbeat