Assalamualaikum n hai all...

Td nurse call n ckp sy ada kncing manis tinggi.. 8.. N esk kena g klinik buat test bsp... Bhya ke kncing manis dlm hamil? Sbb dlm fmly ad ayh yh ad kncing manis.. Takot la plak😞

4 Balas

Hi puan.. Bgi sy sgt bhya.. Mungkin artikel ni ble mmbantu puan. https://my.theasianparent.com/petua-hilangkan-kencing-manis-ketika-mengandung https://my.theasianparent.com/kencing-manis-pada-bayi #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Ye sis.. Kencing manis bahaya. Risiko pada ibu & bby.. Maybe boleh menyebabkan keguguran / kematian. Tapi masih boleh dcontrol. Jgn risau. Follow strict diet, follow cakap doc.. Should be no problem..

Sy pon kencing manis. 11.3.21 sy kena buat bsp. xpe sis utk kebaikan diri sndiri dan bby jugak. kena kontrol je

3y ago

6.0 kol12 (terslh mkn nasi ayam masak merah sbb lpar sgt.. Hahha) 6.4 kol6 (makan mangga sikit jer tapi effect) 7.2 kol9.30 mlm (kol6. 30 tu mkn biskut oat coklat 1paket,keropok lekor 1btg, milo 0).. Tapi semua hari lain2... Next bsp kalau ad merah doktor suh mkn ubat ape ntah.. Xmau lah ubat...

Bahaya sbb die efek pertumbuhan janin..better nnti ikut je ape suggestion doc n jgn ngelat..

3y ago

Alhamdulillah smoga dpermudahkan..