Minum Air Gula

Isnin nanti minum air gula cek kncing manis.. Ad tips x nk elak kncing manis.. First time..?

8 Balas

Cara sy.. 4-3hari sebelum minum air gula, sy x makan nasi. Sy ganti dgn makanan bersup. Bykkan minum air kosong, kurangkan pengambilan makanan/minuman manis dan amalkan makan epal hijau sebiji sehari. All the best 💪😊

5y ago

Roti canai ok x ea.. suami beli roti canai tuk sarapab pg ni. ..trpksa..huhu

kne maintain jge mkn dan kurangkn pengambilan gula dr awal..mcm sy awal2 ok je, tp dok mkn x ingt dunia, sehari sblm amik darah bru nak kawal, last2 sangkut.. susah kne g klinik setiap 2 minggu smpai la beranak

Jaga makan, dalam pinggan mesti suku2 separuh... Kalau boleh jangan minum air manis... Kata2 penyesalan sebab lepas raya haritu dah sangkut gdm 😂

Sy pn bru lepas mnum air gula hri ni..sbb berat naik 3kg, hrap2 result ok la..risau nye tkot sngkut gdm

Sy baru lepas minum air gula harini. Sangkut terus. Aduii. Nanti selasa kene BSP pulak.

5y ago

Bsp tu kalo kita sangkut mse minum air gula, nurse akan suh dtg klinik utk check bsp. Amik darah beberapa kali dlm sehari utk tgk paras gula

xde tips .. klu kita jnis ok...xsangkut...

jangan minum langsung air manis

Klu dpt 3 hari sblm cek tu jgn mnum mnis.. Tp sbnrnya kna kurgkn mnum manis2 sis

5y ago

Hari ni mkn gula2 sbijik..😅 Silap plak mkn..air manis mmg xminum..