37w 6d

Td check-up, misi cakap kepala bby belum turun pintu rahim. Risau kalau terover due date ? Bagaimana ya mendorong kepala bby turun ke bwh agar cpt bersalin? Selain jln kaki dan bersenam. Ada pendapat lain tak.

2 Balas

Duduk atas yoga ball dan gerakkan bahagian punggung, ke tepi, depan dan belakang ikut huruf 8. Buat hari2 sekurang-kurangnya 4 jam sehari. Tapi kalau duduk sampai rasa lenguh kat bahagian bawah badan tu, stop dah. Tak payah duduk sampai 4 jam pun. Kita duduk macam ni sampai kita nak bersalin. Kita bersalin normal, anak pertama, 5 jam je. Yoga ball tu beli kat Shopee, beli yg besar dlm harga RM25. Dan exercise tu ikut Video drpd YouTube.

Always sujud. I mean duduk dan kepala tunduk ke bawah. Salah satu peransang utk baby turun ke bawah. Dr said to me. Try lah 😉