Risau...38week...bby 3.2kg...xlarat da...due 10/12/20...lum de bukaan ag...bby da ke bwh...gdm dc...

De cre cpt x bg bukaan jln...sume da try...nk jln xmmpu da..kaki2 bgkak...punggung da sengal2...selain mkn nenas leh mommy share tips...

Risau...38week...bby 3.2kg...xlarat da...due 10/12/20...lum de bukaan ag...bby da ke bwh...gdm dc...
63 Balas

banyakkan berjalan kalau larat. sy lahir baby cukup2 ikut due date. rezeki saya bukaan cepat juga alhamdulillah, 8pm 2cm, 11pm 4cm 2am 6cm, 330am 8cm, 4am masuk labor room, 417am baby selamat lahir. sblm tu pun kerap risau sbb org lain ckp dorg 37 38 mggu dah bersalin. tpi kita redha hati tenang je lahh hahaha. tpi cmni juga lah rasa "baby cepatlah keluar nak mainnn"

semoga dipermudahkan ya sis. saya pun ni dah 36w5d due 17/12 tapi rasa macam baby dalam perut ni besar sebab nak jalan pun tak larat. scan minggu lepas berat baby 2.8kg.. ramai tegur macam kembar sebab perut besar😅 nak jalan sekarang pun betul2 tak larat dah. tapi saya selalu mintak baby keluar 29/11 sebab sama birthday suami saya😁

sy due 7/12. pon gdm kene bersalin induce on 38w. tp induce x mnjadi pulak pd sy. baru bersalin czer sbb baby x bg kerjasama utk turun lg bila ada contraction. bukaan stay 5cm last2 kene g OT sbb fetal distress..apa2 pon keadaan terima dgn hati yg terbuka. ganti rasa kecewa dgn rasa syukur dan redha. insyaAllah. sy doakan sis dpt bersalin normal.

tarikh bersalin awak. sama dengan tarikh bersalin saya. hihi 10.12. semoga kite dipermudahkan ye. saya dalam minggu ni kerap sakit pinggang belah kiri jap belakang. nak jalan pun xmampu..banyak baring je ni. bila ada kekuatan buat senaman sikit. tapi macam biasa laa. muka sengal² belakang.

4y ago

tulatu. tak sabar plus nebes. entah bape lama dia nak duduk dalam perut tu. hihi

Semoga d permudahkn sis.. Dlu saya doc suruh bersalin 38weeks.. Tpksa bsalin awal sbb takut baby bsar sgt kat dlm.. Saya banyak mencangkung and amalkn minyak kelapa dara. Alhamdulillah bsalin normal. Mommy boleh google exercise utk mudahkn bsalin nnti 😊

dh msuk ward la kan sis untuk proses bsalin sb ad gdm..aritu aritu sme la 38w dh disuruh serah diri..tp wat mcm2 jalan msih x bukak wlaupun dh 2x msuk ubt..akhir skli tpakse csection..redhoo yg pentinf baby selamat..

4y ago

Don't worry dear.. Xpe sy pn ank sy 40week Ngam2 dh smpai mse dia sndri akan kluar. Kena byk bersbr ye dn byk berzikir. . Baby x puas lg mkn mcm2 tu..jgn rsau ye.. Sy pn gdm on diet.. Trikh due tu nnt dia akn msuk ubt. Inshallah dipermudhkn bersalin.

Saya pon sama.. Due 13.12 kne admit utk ceaser 1.12 ni.. Bby songsang (breech). Tak larat juga dah ni. Nk angkat kaki melangkah pon susah. Semoga Allah mudahkn urusan kita semua. Amin.

Due Sama saya sis.. Baby berat.. Tk larat bawak perut dah.. Hari2 jalan nk bgi cepat bsalin..tetap jalan tk buka lgi 😅Moga dipermudahkan urusan IBU2 semua aamiin

sama la dgn sy.. skg sy 38week 2 day.. due 6/12/2020... xlarat sgt dah rase.. tngu masa jgk ni...tp tnda² pn belum lg ni.. sakit pert kjp² je.. lepastu xsakit dah...

Sya 37week sis ...due 15/12/20....hmmm baby slalu gak mengeras sakit pinggang skit je pas tu hilang...bila rasa sakit btoi2 xtau la....xsabar dah nk jumpa baby...hehe