36w kepala baby kat atas

Hi mommy2. Sy pregnant ank first so xde pengalaman sgt. Scan td kepala bby masih kt atas. Dh nk masuk 37w ni. Lusa kena refer hospital. Boleh tau x refer hospital nnti macam mana ye. Nk kena stanby bwk brg2 siap2 ke. Ada harapan lagi tak kepala bby trun bawah. Sy risau sgt. Tanye2 org lain dorg kata mybe bby tgh pusing2 lagi cri jln. Harap2 lah nnti kepala bby kt bawah lah.

2 Balas

Masa check up kat klinik, dr takde ckp apa2 ke masa sis kena refer kat pakar? Mcm sy refer pakar 37w sbb nak pusingkan baby.

9mo ago

Doc just ckp kena refer hosp sama ada kena beranak normal or czer. Tu yg terus risau.

Refer hospital tu utk deal buat ecv

9mo ago

Biasanya tak warded sebab baru 36w. Doc akan beri tarikh bila nk ecv tu. Tp tak salah standby sebab saya kan 36w dah terberanak. Tak sempat doctor nk wat ecv, baby nk jugak lalu tingkap 🥲