28w kepala bby d bwh

28w mmg kpala bby dh kt bwh ya? smlm scan, kata doc kepala bby dh kt bwh .. ☺️

20 Balas

Kena tanya doctor dgn lebih jelas lah. Apa maksud dia kepala kt bawah. Dah masuk laluan? Or baru berpusing sebab selama ni kepala kt atas? 28w masih terlalu awal utk kepala baby masuk laluan. Jadi kena terus tanya doktor normal ke. Ada something wrong ke. Rajinkan bertanya sis. Kedudukan uri, bacaan air ketuban 😊

6mo ago

uri tu apa ye?😅

Normal je tu.. saya dari 12w scan setiap 3 minggu mmg kepala baby kat bawah je. Smlam 29w scan pun kat bawah juga kepalanya. Kadang berpikir juga baby berpusing ke tak sbab setiap kali scan mmg kepala bawah🤣 tp bagus la tu kepala dah bawah senang nnt masuk laluan bila nak due dah.

ye mcm saya jgk kepala dh dkt bawah cuma belum masuk laluan je , masih ada chance untuk dia berpusing balik tpi doa2 lah supaya xpusing jenuh nnt 😬🤣 skrg nk masuk 36week akan scan next appt untuk cek dh masuk laluan ke belum kepala nya

baby masih boleh bergerak selagi ada ruang dlm rahim awak. mean boleh ja kepala baby dh berada dibawah. dan kemudian nya boleh berpusing semula selagi kepala baby x engage dgn laluan keluar

sy dri 26w kpala bby kat bawah je . skrg 36w tatau dah masuk laluan ke belum . sbb takde scan kat kk . next cekup baru tahu ., harap masatu dah masuk laluan .

insyaallah ok je klau dr x ckp ade pape yg x normal. sy pun awal jugak, x silap 26-27 mcmtu dh pusing2. tapi belum masuk laluan. 37w mcmtu baru masuk laluan..

6mo ago

Sy 36 weeks skang, kepale baby dkt bwh tp xmsk laluan pulak.. Oblique lie presentation. Ade chance ke utk sy beranak normal? Sb tkot dia xmsk laluan.. Ssh sgt czer je la kot.. Sy dh la ada drh tgi,.. Pening2.. 😆

Doc cakap normal sebab 28weeks baby masih boleh berpusing pusing lagi dalam perut sebab masih belum penuh lagi dalam perut kita so jangan risau ya.

sy scan 20w haritu doc cari2 kpla kat ats xjumpa..rupanya dia kt bawah..doc kata baby akan sntiasa berpusing..hihi

wahhh alhamdulillah rasanya normal sbb sy bru 24 dia ade cakap nnti scan 28 minggu nnti kita tgok pusing x

28wks baby main pusing2 G-force lagi dalam tu. kebetulan waktu scan tu kepala dia ke bawah agaknya tu 😆