Saya umr 17 saya khwin muda . Dh sbuln khwin and pregnant . Is it okay ?

Tak ke saye terlampau muda ? But husband want child

40 Balas

bila awak berdua buat keputusan utk kahwin maknanya awak n suami dah paham peranan & tanggungjawab masing2 bila mendirikan masjid. takda masalah pregnant awal ke lewat selagi mana awak berdua bersedia utk lalui hidup bakal mendatang. jgn tau tabur benih je tapi tanggungjawab bini sorang nk kena galas..

Tahniah dik..Rezeki tu.. Tak salah pun jadi ibu di usia yg muda..Maaf berkata..ialah sebab sah berkahwin so memang tak pelik pun. Lepas jadi isteri mesti nak jadi ibu kan. Semoga Allah permudahkan buat adik sekeluarga.. Aamiin Allah Ya Mujib 💕

Takpe sis. Okeylah tu nanti anak dah besar sis nampak muda. Isteri abang ipar saya tu umur 17 tahun pregnant and dah bersalin, abang ipar saya 25 tahun. Saya ni umur 20 tahun baru je pregnant 4 bulan 😂 Rasa awkward pun ada hahahahaha

4y ago

betul 😅..tambah pulak baby bump kecik je..jadi org ingat kita makin buncit 🤭😂

Takde masalah berkahwin dan preggy diusia muda. Tu semua rezeki Allah s.w.t nak bagi. Dan jangan sia siakan anugerah yg Allah dh bagi, tu satu nikmat yg taksemua org akan dpt awal. 😊

best kalau dapat rezeki baby awal dik..macam saya,sekarang umur 25..insyallah jika ada jodoh panjang dengan baby ni..bila baby dah 5 tahun,saya baru umur 30..😊😊 Young Mom gitu 🤭

Tak punn 😍 Saya kawin muda jgak 16thn sebulan lepastu pregnant... skrg 19thn, 3org anak n skrg pregnant lg kembar, insyaAllah...🤲🏻

tahniah.. saya pn kawin muda 20thn dn skg usia perkahwinan 15thn.. anak sulung 14thn perempuan mcm adik beradik boleh jadi BFF kita..

pendapat saya, bila da besar anak dgn ibu geng. mcm ibu saya n saya. org kata kakak n adik eh? think positive best ada bff hehehe

xpe dik akk dulu pun sama skrg ni anak bujang dah nak 10thn dah sama tinggi dgn akk..Kawin muda dpt anak awal rezeki dik..

Its ok abaikan je mulut org.. Sy kawen awal tahun mase umur 18.. Hujung tahun tu bsalin. Skrg sy umur 31.. Ank Sulong dh 13thn..

4y ago

Hahahahaha tu la.. Nenek rock lagi