is it okay?

im 30 weeks but my baby not active macam first and second trimester.. 12jam pun tak cukup 10 kicks. is it normal?

14 Balas

Tak normal tu mommy. Terus ke low risk hospital tau. Preggy b4 ni 35w, dalam kul4 tak complete gerakan sy dh ke low risk hospital. Kat sana, akan buat scan, CTG. Mmg baby dlm keadaan lemah. Kena warded, buat CTG byk kali mlm tu. Esok nya terpaksa bersalin awal.

Cepat2 prgi hospital sis jgn delay, biar puas hati tau apa jadi dgn baby.. Sy pun mcm tu sblm ni, syukur baby xda pa2 n masa tgh scan boleh pula baby sepak alat scan doktor tu n gerak aktif balik

Dah pergi jumpa doktor ke belum? If not please do so.. Baby kena kick lebih dr 10 kali sehari.. No such thing like perut ketat ke or dlm tu ketat ke.. Sila pergi jumpa doktor..

Kalau tak cukup 10 gerakan dlm 12 jam kena pergi hospital. Jangan lengahkan sbb kita taktau baby mcm mana dlm tu ya.

5y ago

try minum air sejuk, n baring. tgk baby gerak aktif x.

Tak normal sis. Sy #38w pukul 3ptg dah cukup 10kick. If tak cukup pegi hospital, nurse selalu ingatkan.

Kalau kurng dpd 10 kicks dlm msa 12 jam, kena jmpa dgn dktor utk pmeriksaan..

No tak normal. Alhamdullillah saya dh 36w 4days still kicking like champion

Tak normal , sis . Better cepat pegi hospital . 😊

Tak normal, better check dengan doctor

better go checkup to hsptl