Alahan jugak ke macam ni ?

Tak boleh bau masakkan, takde mood nak masak sebab rase loya. Bile tengok ayam atau ikan auto nk muntah. Nak makan nasi pun takde selere, kalau makan bnde2 yg mcm mee atau pasta atau roti okey je. Senang cite kalau mkn msakkan sendiri rase nak muntah. Setakat ni takde muntah atau loya yang teruk, cume ape yang saye listkan tu je saye tak boleh. Risau orang fkir yang kite ni mengade 🥺

26 Balas

Saya sampai 18 weeks baru okay.. Sebelum tu nak basuh ayam pon loya tekak.. Masak mcm goreng okay, jgn tumis je.. Yg tu mmg tak boleh bau.. Takde istilah mengada².. Yg pernah merasa akan faham, yg tak tau mmg akan ckp kita mengada².. Lepas je habis alahan selera naik mendadak ngn berat pon naik.. Dpt mkn balik mcm biasa.. Ni normal utk ibu mengandung.. Yg penting jgn sampai tak mkn lgsg ye..