Muntah darah

Kandungan saye baru 14 minggu, alahan masih ade tapi tak berapa teruk cume bile lepas makan mesti muntah. Tadi saye muntah darah, sebelum muntah darah takde rase sakit perut atau sakit dada. Bile lepas muntah darah rasa pedih die bahagian tekak dan rase pedih ulu hati. Perlu ke saye pergi hospital atau pergi kk je ?

11 Balas

Sy masa mengandung anak pertama, alahan teruk, makan sikit muntah, makan sikit muntah. Pernah sekali tu, makan nasi telur kicap je, muntah. Lepas tu ada darah tp lepas minum air byk byk, ok sikit tp tekak je lah sakit, dada sakit. Sy tak pergi hospital sbb sy syak itu cuma kesan dari muntah tu je. Lagipun time tu, musim covid, jadi mmg bukan suka2 kita boleh g hospital, takut trjangkit huhuhu Tp alhamdulillah, lepas je dr tu, mmg tak jadi dah mcm tu, sy makan slow sikit & kunyah lama2. Klau xda selera makn, sy makan kurma ajwa je & air Klau sis was2, pergi lh kk, sakit perut biasa pun, pergi je, klau ada rasa tak sedap hati 🫶🏻

dh keluar darah pon x risau nak pg hospital terus ek? ade mse lagi nak tanya social media. kalau sye lh dh keluar darah x kira ikut tang mana pon, mmg terus pegi hospital. xde mse dh nak tanya2 dkt social media nii.

trus gi klinik sis .. apa" ckp doktor yg pnting sis tau sndiri ... smoga sis n baby sentiasa shat walafiat amin

pergi hospital terus. sy hamil minggu ke 11, admit 3 hari sebab muntah darah

pergi cek la..sempat lagi tu main medsos..pikir kan lah diri tu sikit

kalau suami syaa bawak teruss dahh hospital

sebaiknya pergi yeee. hope tkde pape

Sis.. Da g chck ke.. Doc kata apa..

11mo ago

Alhamdulillah dh. Doc ckp luke pade bahagian kerongkong sbb kerap muntah. Dan hritu sye kne msok air 2 botol je.

pergi klinik terus sis