Alahan ke mcm ni ?

Sebelum pregnant takde masalah kalau jejakkn kaki dkt dapur, bile strt pregnant nak masuk dapur pun boleh loya ape lagi bau msakkan. Sejak pregnant ni walaupun kerap makan tetap badan berangin, rasa nak sendawa je. Dan kerap rase lapar walaupun baru je lepas makan. Kalau lambat makan angin banyak. Perut lapar tapi ade setengah makanan tu memang saye tak boleh makan. Buat mase sekarang saye makan bende yang saye teringin je.

2 Balas

Normal tu awk, sy juga mengalami alahan yg sama, cuma sy still boleh memasak, tapi tak larat nak masak hari2 sbb ada masanya bdn sy sgt2 lemau. Selalu lapar tu pun normal, sy kdg2 sampai jadi risau sbb takut berat badan naik mendadak, tp perut asyik pedih je klu tak di isi. Dan bila lambat makan, sy rasa mcm tak cukup nyawa 😅 mcm nak pitam pun ada, ntah lah pelik2 je alahan sy kali ni.. dulu2 tak pernah kena alahan pun..

ya. fasa ni akan berlalu. cari makanan yg boleh makan tp pastikan juga ada nutrien & khasiat cukup utk ibu & baby. kadang makan benda yg tak cukup khasiat (protein/karbo/sayur) tu yg cepat lapar.