Alahan jugak ke macam ni ?

Tak boleh bau masakkan, takde mood nak masak sebab rase loya. Bile tengok ayam atau ikan auto nk muntah. Nak makan nasi pun takde selere, kalau makan bnde2 yg mcm mee atau pasta atau roti okey je. Senang cite kalau mkn msakkan sendiri rase nak muntah. Setakat ni takde muntah atau loya yang teruk, cume ape yang saye listkan tu je saye tak boleh. Risau orang fkir yang kite ni mengade 🥺

26 Balas

Saya alahan start dari 6 minggu kemuncak pada 8-9 minggu. Mmg teruk sgt. Bau masakan orang pun tak boleh, nak bangun takda tenaga. Setiap hari nangis. bila makan je terus muntah. Kadang tu sampai nak muntah takda isi. Tu yg paling perit..

sy mse 6 week alahan jgk..xbleh bau wangi2,,mnumis,msok dpor,sbun basuh,megi,semua xbleh bau auto loya..4 bln jgk ..nsib la nsi sy bleh mkn..tp xbleh msak la smpai 4 bln tu..suami bli jew..skg Alhamdulillah da bslin..ank 8 bln da

Sy pun mcm tu.. normal la hormon berubah mesti badan kita pun akan ada perubahan jugak..no worries.. enjoy your pregnancy journey, kita kalau risau apa org ckp mmg ssh hidup kita sis.. abaikan je

sy pun tgh pregnant skrg..cume sy nk tnye kot sape2 tau kan. bila sy naik kereta, terus rase mcm x selesa perut. rasa pening nk muntah pun ade. yg tu kire alahan mengandung jgk ke?

Saya sama mcm awak. Kalau nampak/bau, auto melepek & pening. Insyaallah org faham jee. Kalau ada yg kata mengada, buat donno je. Sbb kita je tau apa kita rasa 😁

sy 3 bulan tk bole bau nasi tk sentuh nasi..bau minyak masak ke org bakar sampah ke muntah sampai nk pengsan berat turun bnyk yela 3 bulan tk mkn pape roti je.

Alahan sy la paling pelik rasanya, sy alah dgn bilik mandi, setiap kali nk mandi auto meloya kembang tekak hahaha lawak pulak rasa kdg tu 😅

tgh alami nya .. makan nasi pon kene paksa .. saya makan biskut yg ada oat baru okay .. makan kene ontime kalau tak lagi teruk alahannya

sama la simptom kita. selera kurang sgt, da week 7, masih makan sikit sbb if lebih dr sptut nye nnti loya. so i just stop before vomit

Memang alahan tu awk, org yg nak mengata awk mengada2 tu mungkin dia tak pernah rasa alahan time pregnant kot 😅