Alahan jugak ke macam ni ?

Tak boleh bau masakkan, takde mood nak masak sebab rase loya. Bile tengok ayam atau ikan auto nk muntah. Nak makan nasi pun takde selere, kalau makan bnde2 yg mcm mee atau pasta atau roti okey je. Senang cite kalau mkn msakkan sendiri rase nak muntah. Setakat ni takde muntah atau loya yang teruk, cume ape yang saye listkan tu je saye tak boleh. Risau orang fkir yang kite ni mengade 🥺

26 Balas

sya baru lepas alami alahan yg teruk sis..masa tu kandungan sya 6week smpai kena tahan dlm wad msuk air 11botol.lagi2 suami kerja jauh masa tu semangat tu down..kluar ja hospital dsna lah bermula segala alahan balik nasi xdpt mkn ikan ayam ..tekak rasa loya dn mual ja memanjang smpaikn bdn mengigil2 ..air pun xdpt nak minum termuntah balik biar kuantiti sikit..rasa payah sgt kdg smpai nangis...tpi bila fikir ada nyawa kecil dlm rahim semangat dn doa byk2 pada Allah d bgi kekuatan..skrg Alhamdulillah sya dah masuk 13week 3day..muntah2 dah hilang ..nasi bole mkn sikit2..

1y ago

sama sis. sy pun mcm tu jugak dulu sampai kena warded. cuma sy bkn skadar x bole mkn minum, tp alahan dgn suami jugak (muntah² & mual kalau suami dkat sy) dan x bole mandi. seksa jugak la. tp alhamdulillah kandungan masuk je 4 bulan dah dpt mkn mcm², tp sstengah alahan masih ada. ni da bsalin pun masih ada sisa² alahan yg tinggal.