Alahan jugak ke macam ni ?

Tak boleh bau masakkan, takde mood nak masak sebab rase loya. Bile tengok ayam atau ikan auto nk muntah. Nak makan nasi pun takde selere, kalau makan bnde2 yg mcm mee atau pasta atau roti okey je. Senang cite kalau mkn msakkan sendiri rase nak muntah. Setakat ni takde muntah atau loya yang teruk, cume ape yang saye listkan tu je saye tak boleh. Risau orang fkir yang kite ni mengade 🥺

26 Balas

saya pun pernah alami nya sis..5 bln jugak bru dpt masuk dpur smula..sya tak jua rsa mual apa tp saya benci dgn bau2 yg ada dlm dapur tu..bygkn saya kena tu bulan puasa nak dkat raya kakk ipar buat kuih bau butter tu saya meluat..perasaan benci tu mmbuak2😂 smpi saya mrh kn suami sebab tak cari cara hilang kan bau butter tu😂 klu dpikir kn xlogik lha bgtu tp itu lha nikmat mengandung sbnr nya..anak pertama saya xda feeling org mngandung pon ..dr segi emosi,fizikal perangai segala tu smua normal..tp yg ke2 mmg byk kjadian pelik2 adalah bole buat ceta2 dgn kekawan pnglaman tu..enjoy je sis..jgn pdulikn apa org lain pikir..