nak muntah

Tak boleh bau bila org masak cntoh mcm menumis ke .. Automatik pening nk muntahh .. Ad yang pernh alami mcm sy tak?

42 Balas

Ramai mcm ni sis. Tp alhamdulillah sy x de lam morning sickness time preggy.

Masa sy 1st trimester mcm tu, skrg 2nd trimester dah ok.. Rajin pulak memasak.. 😅

5y ago

InsyaAllah kejap je tu, setgh org 2nd trimester makin ok.. Jd energetic skit..

Sya dr start pregnt smpi nak besalin xda alahan bgtu.. rajin nak memasak lg..

Sya pon macam tu terutama pada awal kndungan.. Lpas tu dah ok dah.. 😁😁

pernah jga rse preggy pertma n kdua..pastu trus xboleh bau dapur2..Huhuhu

Mcm sy.. xboleh lgsg.. masak . Org menumisasak nasi wap dia pon x bau..

Say pnh sekjap jer.. X leh bau tumisa. Ikan bilihh.. Mau muntahh

Sy 1 trimester macam tu,masuk 2 trimester Alhamdulillah dah ok.

Pernah masa mengandung kan anak pertama. Memang tak boleh 🙊

smala sis..sy pn cm tu xble yg goreng2 tumis mual mw muntah