alahan

salam, nak tnya spe dkt sni ada alahan xbole bau org menumis2.. bila bau je mesti rse nak muntah pening.. mmg xbole nak msak lah.. mcm mne nak atasi.. bau menumis tu rse mcm bsuk sgt.. ?

41 Balas

wasslm..sama la mc sy sis..tk blh bau tp sy msak jugak klu tk masak tk mkn la..lepas dh masak tu bau makin kuat rasa loye lari tgl kn dapo dduk dlm blik sapu minyak cap kapak 😁 mengandung yg sebelum2 ni tk pernah pon mcni ok je yg ni berbeza skit alahan bau ayam goreng pon nk muntah sblum ni febret klu pg pasar mlm mesti bli huhu tabah jela..harap masuk tri 2 nt dh hilang la alahan nye.. 😊

Waalaikumusalam sis.. Tak apa sis, nikmat kan je waktu tak memasak ni.. Tapi kalau boleh suami paham kita lah.. Macam saya hampir 3bulan tak boleh sentuh dapur.. Tengok sink pun loya.. kena pulak waktu puasa,,suami redha jelah dia kena makan apa yg ada😁

sama lah xtau la smpai bila.. smpai suami goreng telur ja pun dia pnya asap tu bau mcm kuali hngit mula lah mntah bebaldi2 siap pkej air mata skli.. hurmm.. org ckp smpai 13/15 week ja pastu ok ja nie baru 10week jauh nya rsa perjalanan..😭😭😭

4y ago

ea siap muntah tu yg xdya.. dah la nk mkn puas nk abiskn skping roti bila muntah rsa nk mrah ja... 🤮🤮

Ermm sama lah..nak2 kalau bau goreng ikan atau ayam..memang terus xley buka mata..saya dah 4 bulan tak masak..tak tahu la sampai bila ni..lagi 3 bulan nak bersalin..koyak la kalau sampai bersalin mcm ni..😟😟

4y ago

Tulah pasalnye 😥😥😥

samalah saya. dh msuk 4 bulan still xboleh bau. bau asap ke apa ke yg busuk sikit terus muntah. xleh nk control dh. kdg rsa xsanggup nk mkn tkut nt terbau benda xmenyenangkan terus muntah

Waalaikumsalam, sama je ngan saya, mmg mana2 akan cakap busyukkk bila bau.. x boleh nak halang lepas tu pening2 muntah2 dan x nak kuar bilik, balik keje terus duk diam dlm bilik

sy morning sickness dr awl pregnancy smpi la skrng yg dh 30w ni... mmg dh cuba mcm² cara tp x berjaya😭... yg terbaik elak jelah gi dapur bila org tgh masak...

haha..sama sis,skrng nk masuk 6 bulan dh,tapi alahan tu menumis tu mmng x blh terima,lagi2 mcm bau badan orng yg kerja restoran tu mmng mcm nak mengamuk je🙃

Normal je, dlu sya pun camtu kandungan awal lgi, Bau menumis tu lh sya benci, Bawang ke goreng pun sya dh mual, kdang sya msak sayur guna udang kering je,

Sama sis sy xblh bau² org masak.. dah gantung periuk 2 bulan dah huhuhu bau asap minyak wangi bau sabun semua xblh.. huhu baru 9weeks..