Loya & berangin bila bau menumis

Sy baru masuk 6 weeks. So far xde muntah2, cuma sy xblh tahan bau menumis. Sampai sy kena pakai face mask dalam rumah. Ada tips mcm mana nk tahan rasa loya & badan berangin? #1sttimepregnant

2 Balas

normal. beli dekat farmasi ubat tahan muntah utk ibu mngandung. sabarla ibu. perut mmg akn rasa berangin. smua tu normal. byak kena pakai ayat klu sy explain. tp banyakkan membaca. buka google. ada info pasal mngapa acid reflux masa awal mengandung, mngapa loya, mngapa sembelit. banyakkan baca. jgn tanya media sosial. tanya doktor/nurse tmp mama cek up.

Mmg camtu. kena hadap je. saya sampai 6 bulan masih xboleh bau tumis. badan nak kurang angin kena cuba kerapkan makan tp dlm kuantiti sikit. try and error sbb badan kita lain lain.