nak muntah

Tak boleh bau bila org masak cntoh mcm menumis ke .. Automatik pening nk muntahh .. Ad yang pernh alami mcm sy tak?

42 Balas

Sy first trimester macam itulah, sampai lah masuk 2 trimester baru okay, sampai tutup hidung je, bau apa-ii yg kuat pun saya tak boleh.

Sama.. Sabar ya mommy.. Hari² doa mintak Allah permudahkan.. Sy dlu nk msuk 15-16w br lega sikit..

Sy pulak suka bau menumis . Hahaha . Tp xleh bau nasik tgh nak masak tu . Boleh muntah2 😭

Sye smpai dh msk 5bln pregnant pn xleh bau org numis bwg, bau nsi tgh msk pn busuk sgt2.

me.. smpai saya tutup tgkap dgn plastik. Spya bau masakan tu tidak bole masuk dlam.bilik

Sama sis.. Tp kalau sy yg masak, no hal.. Masakan org lain je yg sy tak boleh tahan 😂

Same here.. 😅😅😅 tp dah msuk second trimester dah ok.. alhamdulillah.. 🤗🤗

Saya 🙋‍♀️ husband masak asyk muntah je. Msti cpt2 lari msuk bilik. X blh bau..

Sy dlu org msk xboleh bau. Klu sendiri msk xper. Dr mula pregnant smpi dekat bersalin

Saya 1trismester macam tu. Takboleh langsung bau menumis. Dapur saya terus off🤣