depression

tak blh dah kawal diri . hanya mampu menangis hari2 .

13 Balas

saya pernah alami masa pregnant anak pertama. lahir anak jd kuat menangis juga. pregnant kali ni lebih stabil. jaga makan, jaga tidur, dapatkan cahaya matahari waktu pagi. dan senaman selamat utk wanita mngandung. follow lah dr rizal abu bakar dan hafiz sulaiman

5y ago

hehe okey awk . tq atas nasihat😘

Wahhhh... Bahaya nie sis.... Cuba buat terapi diri, x ble cerita dgn husband cuba cerita dengan Allah. Lepas solat tue, cerita dgn Allah dan minta pertolongan dgn Allah... Allah adalah sebaik2 pendengar😊

5y ago

alhamdulillah buat je . tp depression jln penyelesaian dia agk sukar kalau diri sndri tak cuba berterus terang dgn semua org . sy mmg sukar sgt2 bercerita . sy jenis pendiam . insha'Allah sy cuba lupakan segala nya n cuba ikhlaskn diri semula n redha . kdg2 bila redha tiba2 rasa terasing . itu yg buat terfikir semula dan berterusan lama .. terima kasih awk bg nasihat🥰

Pembawaan tu..jangan layan sangat..sya pun kuat nangis..sya nangis bila makanan yg sya nak makan tapi tiada jual.😂nangis macam kehilangan fon .haha

5y ago

insha'Allah . sy percaya qada n qadar . sy terima kalau dugaan dtg dr Allah . sy cuma tak blh terima apa yg mnusia buat dekat sy . walaupun sy depression teruk . tp sy masih boleh fikir waras . hehe insha'Allah tq sis

Hmm semoga urusan ibu2 mengandung dipermudahkan semua. Rasa tak kuat juga tpi demi bby kena tabah😌😌

5y ago

Inshallah sis... Allah takkan bagi ujian diluar kemampuan kita.😌☺

me too.. stiap hari nanggis tak kira tempat.. susah btul tahan prsaan klau sdh stress😭😭😭

5y ago

tapi sya skrng kira ok blh kawal diri dah,,asal sya nak nanggis sya fkir bby dkt perut timbul rsa kesian klau nanggis ja.. sbb tu kadang sya sibuk kan diri supaya tak fkir bnyk sngt.. ksian bby dlm perut tak elok untuk dia dan ibu klau asyik sedih.. sya saran kan jgn terlalu fikir,cuba tenang kan fkiran kita..

sabar sis,jgn nangis,kesian baby,tgk video2 lucu,video2 baby comel yg blh bg sis kuat n gelak

5y ago

hehe insha'Allah awk .sy akn cuba ikut nasihat awk🥰

sabar sis cuba tengo video ni harap dpt membantu 😊 https://youtu.be/0ViIjjF2PZc

5y ago

rizawan : insha'Allah 😊 terima kasih

Luahkan perasaan dkt pasangan atau kawan baik. Jangan simpan seorang diri sis. Bahaya!

5y ago

ntahlaa awk .sy mmg tk blh cerita . sy tk reti nk cerita dr mna pd psngn . mmpu diam termenung hari2 . tkpe nnti okey ni

Kalau blh jgn stress..x baik utk bby..smga tabah dan d permudahkan smuanya..

5y ago

insha'Allah. hehe terima kasih😊

Sabar ye... Bnykkan Berdoa..