Trimester ke3, anxiety and depression makin teruk

Sy cepat terasa and auto terfikir-fikir apa yg org cakap.Terus rasa down giler and menangis yg berpanjangan. Ada x mommy alami situasi macam saya? Saya dah cuba control tapi tak mampu. Kadang masa mandi sy menangis sendiri bila terfikir. Tengah makan pun air mata meleleh tak boleh tahan. Sy cuba positifkan diri. Layan movie. Tapi bila terfikir or dtg terlintas terus tak boleh kawal. Kadang sy malu and takut nak berhadapan org. Saja saya luahkan sbb sy tak tahu mana nak cerita.

1 Balas

Puan ada bincang dengan doc mengenai masalah ni?

1y ago

Cuba bawak berbincang dgn doc.. sbb ibu mengandung kalau murung, bahaya jugak untuk bby, bby dlm kandungan pon boleh stress nnt.. sy pham perasaan puan, sbb sy pnh alami mcm tu, sy luah kat husband, husband paham, cumanya biasa la org pompuan, emosi terumbang ambing, jdnye sy ambik langkah jumpa doc untuk dpt nasihat dari segi perubatan pulak.