KELUAR DARAH

Assalamualaikum...sis sye nak tanye, usia kandungan sye 6 week, tadi bangon tido sye kluar darah pekat tapi sikit sangat macam plak, normal ke sye risau la

9 Balas

mgkn darah spotting sbb melekat..mcm sy xtau sy pregnant..3hari awl sblom date priod Ada kluar darah spotting dkt pantyliner..mcm 3titis.tp xrsa lgsung msa darah tu kluar. Sakit' sggugut pn teda. Ingtkn sah piyed..sbb normal awl 3hari sy piyed. Bila tggu pnya tggu smpai 5hari piyed xkluar..stat risau kot darah stuck😁 cek upt druma positive n jlas 2line sbb rupanya da 6weks. 4x pregnant ni pestaim Ada drah spotting ..tu yg tkjut. Hrp sis hnya darah spotting.

Kdg keluar drh nie ada normal ada yg xnormal..sstgh org keluar drh nie mgkin janin bru nk menempel dkt rahim kita ,ada stgh tu ancaman keguguran tp better sis pi cek ospital tkt jgk jd pape dlm kandungan kan..klu sye klu preggy nie mmg fobia tiber drh kuar..pnh trjd baru lg kt sye lps 2mggu keluar sporting sikit2 kdg tu kuar ketul kcik2 then terus gugur walaupun on ubt duphaston..klu bby boleh survive insyaAllah sis

saya dulu pun macam tu sist,ngam 6 weekd klwr darah saya trus bawa gi klinik 3 minggu saya pendarahan kadang2 kaluar kdang2 tak tpi sikit2 je.

pegi kecemasan sis, saya mcm sis . bleeding sikit je . tak banyak pn . dalam 2 hari macam tu saya keguguran .sye doakan sis ye

Better pegi klinik sis.. Sepatutnye takde bleeding.. Haritu doc pesan kalau ada bleeding trs pegi klinik..

Alamak, takut2 threatening miscarriage. Elok gi hospital cepat2 walau skit walau banyak.

Inshaa allah tak de pape .. sis rujuk klinik ye suoaya dktor boleh monitor

Better pegi klinik