34weeks 2 days

Salam semua , sye nak tnye pengalaman . Ade ke rasa mcm senggugut tu contraction?? Sbb start malam tadi pukul 10-11 lebih sye tiba2 rasa sebijik mcm senggugut nak period tu... habes dia tangkap pinggang sye smpai ke peha rasa sakit tu... then lps kol 11 lebih tu dia dah kurang sikit sakit tu.. start pkul 1:45-2:45 malam tadi sakit balik n rase yg same... tapi even rasa sakit tu,kita still boleh control lagi . Then tgh hari ni lps sye mandi , rasa sakit lagi tpi kurang sikit rasa sakit dibandingkan malam tadi ... ibu2 semua,ade ke ni dipanggil false contraction??? Atau sebaliknye??? #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

sya bru tdi jdi mcm tu p hsptl kna cek bukaan sakit sgt..😭😭 lps tu kna blik sbb tk dak apa cntrtion plsu

8mo ago

Sbb tu sye tkut nk g hosp.sbb sye still tkde turun tanda lgi.

ya sis betul lah tu . kalau kerap dtg tiap 30min 15min 10 min pastu 5 min sis boleh ready ke hosp

8mo ago

Okay sis.tksh ye.. 😊

sy pon kena sebiji sama mcm sis. tapi sy tk pegi hospital.. now 35mggu 2hr..

8mo ago

Sye pun tak pegi pun hosp.sbb rasa sakit aritu sye boleh tahan n control lagi ... hehe

sekarang sis mcmna?? dah kat hospital ke?

8mo ago

sye pon perut baby kecik refer hospital then doktor hospital ckp maybe sbb sye orgnye kecik so x bole nk letak harapan tinggi utk baby membesar ikut minggu .. tpi berat , air ketuban smua ok .. klau awk risau kne refer hospital tkut jdi ape² dekat baby