Buasir dan sembelit ,week 20

Sye dh gi klinik n dpt pil daflon 500mg. Buasir dh x sakit, tp jrg membuang walaupun dh bnyk minum air. Lpstu sembeli memanjang. Tu yg buasir. Tp bgitau nurse pun, bkn die nak suggest ubat apa2 supaya najis cair ke apa😭 sayaa stress asik sembelit.. SAKIT ..X TERANNN SAKIT BELAKNG CANGKUNG LAMA2. TERAN SAKIT BAWAH PULAKKK😭😭😭

4 Balas

alahai yeke. sy pnh alami masa ank frst mmg nangs ari2 dlm tndas. huhu. tp sejak amal mnum sunquick ari2 alhamdulillh da ok .dr ank ketga smpai sknrg preg ank ek5 xde da smbelit .sis cuba la amal ye ..sy mkn ubt pn dgn air sunquick..hehe...kalau x mmg kluar blik ubt tu. 🤭

Sis makan buah naga merah insyallah senang buang. Sy smpi anak no 4 makan suku buah nama sblm makan berat. Esok pagi senang pi toilet

sis cube buat air sunquick tanpa gula , bt suam ke sejuk ke in Sha Allah mudah nk membuang , takpon mkn buah oren trus lg bagus..

7mo ago

ok sis 😭❤️👍tq

sy pun ada sembelit sy mkn buah manggis,buah naga blh dah membuang … sis cuba mkn buah2 amalkan stiap hr..

7mo ago

akan cuba 😭👍 tqq