sembelit dan buasir

hai semua, boleh tanya ada sesiapa ade pengalaman mengandung sembelit and buasir. sy mmg lepas beranak anak pertama dan kedua ada masalah sembelit. tp tu semua jadi lepas beranak. kali ni jadi semasa pregnant and menyebabkan buasir. (ke sebab makan pil iberet?) sy mmg jenis minum air masak banyak. cuma nya kurang makan sayur . sy duduk sakit baring sakit. nk pg klinik segan pulak. 😅 ade x ubat yg beli kt farmasi je yg bagus and boleh kecutkan buasir. keadaan sy skrg sy dh x boleh masukkan buasir tu sbb kalau masukkan akan lagi sakit and bile nak berak dia akan keluar balik. sorry kotor sikit tp nak bagi mak2 paham punya pasal. harap dapat membantu saya and hrp sy x keseorangan. 😅

1 Balas

Sy pon sama.. sy amk vco d aura tu je..sbb sy minum ubat berak tu mmg xjalan..