26week

sya hamil anak luar nikah.. sya baru bgtahu kakak sya.. tpi penerimaan dia tdk seperti yg sya harapkn.. sya berharap dia tolong selesaikn tnpa buat mak sya terlalu kecewa.. tpi dia bgtau mak sya dan mak sya call sya pun tdk tau nak ckp apa.. sya serabut sgt2 skrg ni.. mcm nak lari tpi taktau nak lari kat mna

53 Balas

Awak nak lari tapi kemana? Tarik nafas dalam2, sabar awak. Awak kena pikir sedalamnya. Ye, saya tahu ini kesalahan yg awak buat. Dan awak kena bertanggung jawab dengan baby comel dalam perut tu. Minta maaf dengan Allah swt, keluarga terutama sekali mak ayah kita. Hati mereka remuk, saya tahu. Tapi, benda dah jadi wak. Minta maaf kat mereka, at least awak dh minta maaf k. Allah tahu awak cuba untuk minta kemaafan. Awak dah buat buku pink belum? Pergi klinik kesihatan berdekatan tempat awak. Dan buat. Bagitahu situasi awak. Even awak hamil anak luar nikah, insha allah diaorang akan bantu. Saya pergi klinik kesihatan, nurse ada cakap, even anak luar nikah pon.. Datang klinik, bagitahu situasi awak. Kuat dik, even awak dah buat salah, bayi dalam perut tu xbersalah. Jangan buat benda yg memudaratkan baby ok. Maybe awak boleh search fasal pusat2 yg boleh handle kes anak luar nikah. Boleh bantu awak untuk hadapi masalah ni. Kuat ye. Tambah lagi yg cerca maki awak mcm xpernah buat dosa. BE STRONG!