33 weeks

hai .. sya just nak luahkn prsaan.. skrg tngh pregg 33 mngu, sya bnyak terasa hati dgn hsbnd. mngu ni balik kpg, dia balik rumah mak dia sndri, sya pun blik rmah sndri.. dia taknak ikut sya bermlam kt rmah. kdg sya terasa sbb fmly sllu tnya knpa taknak balik 1 rumah, tinggal asing2 mcm bukan suami istri. klau balik bndar je serumah. sbnarnya sya ok je ikut dia balik, mil sya baik.. tp hsbnd sya ni je, kt kpg dia bnyak kwan. blum smpai kpg lg mrka dh plan nak lpak. dhla lpak petang smpai pagi.. sya masih lg kekok dgn famly mertua.. hsbnd sya mcm tak hiraukan sya lngsung.. sya lngsung tak tau nak buat apa lgpun mak mntua sya tak sruh sya buat2 kerja dpur smntra ni sbb kesiankan sya.. hsbnd sya pgi2 baru hbs lpak, bngun pun dh tngh hari.. dh bngun cntinue lg lpak sbb kwan2 dh smpai kt rmah ajk lpak. lngsung tkda masa utk sya.. smbil lepak smbil main game.. sya nak ape2 pun ssah sbb tknak susahkn mak mrtua sya.. so sya pendam je, nak je rasa nak balik rmah mak sndri..? tak tau la knpa prsaan sya ni cpat je terasa dgn skap hsbnd smpai nangis, sblum ni sya ok je dia lpak ngn kwn2.. rasa mcm kwn2 dia lbh penting dr sya yg bini dia yg kandungkn ank dia ni.. tak tau lh skrg ni prsaan sya je ke atau hsbnd sya mmg tak care ngn sya dh.. sedih je rasa.. ?

2 Balas

klu sya ckp pun tak membantu sis, tp mmg suami sya dulu pun mcmtu, bila balik kg kat rmh mil mmg bgtulah perangai sebijik mcm suami sis. lagi teruk family mil sya ni jenis minum alkohol home made, semua minum termasuk mil, ipar², biras², jiran², kawan², bila dah lepak minum kompom smpai pagi..mula² sya ikut flow family suami tp lama² sya tak berkenan cara dorang so saya buat cara sya..lantaklah dorang dgn hal dorang, sya dgn cara sya..pernah juga gaduh pasal hal ni tp mmg tak bole nk diperbaiki sbb itu cara kehidupan dorang meraihkan bila ada sedara balik.. klu kata sya kecik hati, tersinggung dgn perangai suami kat rmh mil itu mmg lah..sya pujuk diri sndri je sbb dia mcmni time kat kampung je kat rumah sndri dia jadi suami dan ayah yg baik. sis jgn risaula, nant thn² akan mendatang bila kawan² lepak dia tu dah masing² berumahtangga, umur suami makin meningkat, keadaan akan berubah sbb kemampuan diri berkurangan..lg² klu anak dah bertambah² hah nampakla kekurangan masa bersama kawan² dia akan terbatas. mcm kmi skrg, suami dah tak tahan minum banyak, mil dah berhnti minum sbb kesihatan, ipar², biras² jiran² semua dah meningkat umur, ank dah bertambah², rumah dah masing²..keadaan dah berubah jadi slow..tak mcm dulu time² ank baru 1 jiwa masi membara²..skrg ank dah 5 tak larat dah dia..lepak dgn kawan dia yg masih terlajak bujang pun smpai jam 11mlm dah sndri masuk bilik tdor.. sis bersabar, bertabah jee...esok² berubah sendri lah tu

Masa pregnant memang akan rasa macam kena sisih dengan suami . Tapi perangai suami awak pun tak berapa nak best . Masa saya pregnant , saya cakap juga kat husband sebab masa ni tengah famous orang layan pubg , tapi husband saya jenis tak kisah kalau kena tegur . Ada laki lain tak boleh ditegur lagi bila bab member ni . Awak kalau dapat mak mertua baik , tak payah awkward . Layan dia macam awak layan mak , tapi kena tengok juga apa dia boleh masuk , apa tak boleh masuk . Kalau nak minta apa apa , cakap elok elok minta tolong dia buat kan . Tapi saya tak berapa kenan lah bila laki tak nak balik rumah mak saya . Saya layan mak dia elok ,dia pun layan lah mak saya elok elok

5y ago

tapi stkat ni dia tak pernah lg ckp ksar2 aplgi nak letak tngan.. dia klu takda kwn2, baik je layan sya mcm ratu. tp tu la klu sya mrjuk dia tksuka nak pjuk. dia biar je sya sndri then dia kluar pg cari angin knon takmau gaduh2.. tp saya fedup juga..