26week

sya hamil anak luar nikah.. sya baru bgtahu kakak sya.. tpi penerimaan dia tdk seperti yg sya harapkn.. sya berharap dia tolong selesaikn tnpa buat mak sya terlalu kecewa.. tpi dia bgtau mak sya dan mak sya call sya pun tdk tau nak ckp apa.. sya serabut sgt2 skrg ni.. mcm nak lari tpi taktau nak lari kat mna

53 Balas

klo boleh selesai kn scepat mgkin dan bncang elok2..anggap la ni satu pghijrahan baru utk awk dan ank yg bakal lahir tu.slain dpt buktikan pd kluarga yg awak msih boleh berubah.lama2 mereka boleh lembut hati n terima.jgn lari mslah xkn slesai nt jejas kesihatan awk dan bby.truskn berdoa.

Saya dlu pun mcm ni juga ,jgn risau okay saya skrg preg 27 weeks dlu takut kantoi sy simpan smpai sy morning sickness terukk ya allah bru mak prasaaan, mak ayah tak buang kita cuma depa sedih marah sat ja mmm awak tahan jela sy pn tak kahwin lgi

Jangan lari. Sya fham perasaan sis. Sy pun prnah buat silap dlu mcm sis. Tme tu sy tiada tpt meluah sbb sy tda kakak sy cma ada abg n adk llki. Mau tdk mau trpaksa bgtau mama juga. Mula2 mmg drg mara kecewa. Tp syukur skg bby sya jadi cucu ksygan mama sya 😊

jgn lari.. trime je ape yg da jadi. sbb tu sume slh kite sndri., dorg nk mrh tu hak mereka sbb dorg pon ade maruah..trime je ape jdi.. sbb nnt lme2 dorg akn phm.. kne pndai amek ati dorg..n jgn lupe bertaubat.. mntk ampun kt dorg jgk.. n jgn ulng ksilapan ni lg.,

Nasihat sye,mohon keampunan pada Tuhan Dan ibubapa,jangan gugurkan kandungan.. Sebab tambah lgi dosa.. Ya,pertama kli Mak kita mrh,tpi xkan smpai buang anaknya...dia akan terima juga tu..cuma kdg2 mkn masa.. Dan jngn sekali lari dri mslh...hadapinya dgn bantuan Tuhan..

Jangan di sebab kan salah sendiri anak jadi mangsa...belajar la jadi ibu yang penyayang..jujur dgn family...percaya la bila awak bersalin mak awak mesti sayang anak awak...percaya la sehancur mana hati seorang ibu dan ayah dia tak tergamak buang awak...

Tidak semua orang boleh terima keburukan yg kita lakukan,lebih2 lagi apabila melibatkan maruah.. Tetapi seeloknya, sis berbincang dan beritahu mak sis. Sampai bila nak sorok hal ni. Kelak, semua akan terbongkar juga. Banyakkan bersabar dan jaga diri dan baby

Better awk jujur... Saya pun macam awak... Tapi sya cakap kat family sya... Alhamdulillah dye terima... Mgkin skrng family awk trkjut but insyaallah lama ii dia orang boleh terima... Yang penting jaga baby tu elok ii dye xsalah

4y ago

Betul... Bby tu darah dagingkan.. Dia akan bawa kita ke syurga kelak

Benda da jadi. Lari pon tak de guna. Cuba bincang elok2 dengan keluarga. Kalu keluarga tak terima tak pe teruskan je kandungan. Nant awak da bersalin akan refer anak oada kebajikan. Setiap masalah ade jalan penyelesaian.

bnyk2 kn brsaba ye sis . mmg org tua akn kecewa tpi awk jgn lemah . ttp kuat demi janin . yg pentg awk xgugur kn janin tu . awk jaga dia sebaik mungkin . In Shaa Allah nt Allah akn gnti kn dgn yg lebih baik pd mse hadapn .