26week

sya hamil anak luar nikah.. sya baru bgtahu kakak sya.. tpi penerimaan dia tdk seperti yg sya harapkn.. sya berharap dia tolong selesaikn tnpa buat mak sya terlalu kecewa.. tpi dia bgtau mak sya dan mak sya call sya pun tdk tau nak ckp apa.. sya serabut sgt2 skrg ni.. mcm nak lari tpi taktau nak lari kat mna

53 Balas

percaya ckp sye.. takde guna kalau awk lari... kalau kita bersalah kita kene hadapi ape pon yg akan jadi.. tu baru betul... sabar laaa yeaa jaga kandungan awk baik2.. benda dah jadi.. takde gune kita nak menyesal.. 😊

Hi, awk blh join group ni. Dlm group ni ramai young mommies & friendly. Mostly pon situation sama. Boleh buat kawan, borak & tnye pape dlm tu. Silalh🤗🌸🌸 https://chat.whatsapp.com/I1jvlgQa5Op9ZVTudWs5Ej

Sabar sis. Mungkin kakak awak pun tak tahu apa nak buat. Apapun, jangan serabut dan jaga kandungan dengan baik. Bincang elok elok dengan keluarga. Bagaimana dengan lelaki yg sepatutnya bertanggungjawab itu?

5y ago

Jalan sini kamu kena hadapinya... Tu lgi bgus,dia bertangungjawab.. Mengaku,berterus terang saja dgn ibubapa.. Lgi awal lgi bgus...

Jangan down sayang. Awak kuat utk lalui semua ni. Jaga kandungan baik2. Nanti dah bersalin kerja cari duit utk anak tu. Please know that you're not alone ☺️💪🏻

Jgn lari dari masalah. Masalah tu diri sendiri yg create. Parents rasa kecewa, tu mmg hak dia. Yg penting skrg ni bertaubat & mintak maaf dgn parents awak. Jgn tmbh masalah.

Jujur saja. Telan lah dulu pahit awal2. Nanti mak akan ok punya. Biasalah awal2 kne marah tp benda dah jadik pown. Kut mana2 pun sis perlukan sokongan mak dan keluarga

Allahuakbar...Minta ampun dri Allah dan doa byk2 supaya ahli keluarga dapat terima sis...Fikir byk2 yaa..Anak tu tak bersalah yg bersalah kita...Sis kena kuat ok..

Baik dah tu niat kakak awak. Dia takmau subahat tipu mak awak. Ambik la peluang ni untuk bertaubat & mintak maaf dari family😘

Jgn takot..family xkn buang kte...just mengaku je salah awk...mintak maaf...insyaallah mak akan maafkan n jaga awk dgn baby...

Jgn sedih...doa byk2 inshaAllah nanti dorag akan terima juga.. Manusia mana yg xlari dr kesilapan, cuma bezanya besar n kecil saja