Ada tak ibu2 kt sini tidurkan bayi dlam buai satu malam smpai esok pgi?

sya explain kt suami, mmg penat bile mlm tidor baby brjaga..tpi suami tk ank mgcau sye tidor..tpi sye tk kisah..sbb bgi sye ank bgun mlam tu normal. tpi suami sye tk dgr pun nasihat sye.

27 Balas

Tak elok bg anak tido 1 malam dalam buai macamtu. Tido dalam buai mmg melenakan sebab buai berayun. Bila anak lena sangat, mak pak pun lena. Apa jadi pon takkan sedar. Entah anak lemas ke apa pun baik anak dan mak pak semua tak sedar hape. Dah ada anak ni tido bukan satu kepentingan sangat dah sis. Anak pulak kalau tak cukup tido malam, siang kena ada nap time. Bagitahu suami nak ajar anak malam dan siang bukan dengan buai tapi dengan cipta suasana didalam rumah. Malam tenang2, lampu malap or gelap, cakap perlahan dan lain2 lagi.

Saya guna buai untuk lena kan anak je lepastu angkat letak dkt crib. Anak saya pun jenis berjaga banyak kali mlm, so banyak kali juga lah angkat masuk keluar buai sbb mmg tak nak dia sepanjang mlm dlm buai. Nak tak nak kena biasakan juga sis. Lama2 baby okay boleh tdo dekat crib. Suami pjj, sebulan sekali dua jer balik. Tak ada istilah rehat untuk saya. Jadi mak kita memang tak akan dapat deep sleep lagi dah sis. Explain dekat suami, tak elok biarkan baby dlm buai sepanjang malam sure dia faham

Better letak baby kt sebelah pape jadi boleh nampak baby depan mata..kalau dalam buai anak tersedak ke muntah time tidur ke apa sis pulak tak sedar da tidur..saya jenis tak suka tidur diganggu tapi lepas ada anak memang kerap berjaga malam sbb bg baby menyusu. Memang kerap2 jenguk anak sebab anak saya pernah muntah banyak time tidur sampai keluar kat mulut n hidung sampai tersedak nasib la tersedar sbb ada kt sebelah je..bgtau la suami risiko bia bby semalaman dalam buai

anak saya malam tidur buai sejam astu nangis nak tidur bawah smbill minum susu . bahayaa klu ank sis tidur dlm buai mlm smpai kepagi . ank sis tidur nyenyak tu angkt diaa tidur bawahh selamat .. ibu bapa pon senang lenang tidurr . takut anak jatuh buai ka apaa kan . bertindak sblm jd apaApaa . nyawa tidak bisa dibeli ,... ibu bapa kena mainkan peranan . anak kecil mmg terlampau letih rehat pon tak cukup . lama kelamaan letih tu hilangggggg .

sy. mmg ank tidur buai. tp sy tak tidur mati .. mmg terjaga2 Sbb tengok dia dlm buai. kalau dia brgerak sikit nk Susu mmg sy Cepat terjaga. Susu mmg on-time . lama2 dia pisah buai sendiri.. ni tidur buai balik kalau dia tiba2 meragam tak tentu Hala. buaian ni mmg membantu sy.beli tilam khas untuk buaian.shopee Ada jual

klu mlm, lps baby tdo sejam mcm tu, sye angkat letak atas tilam.. mngiringkn baby apit dgn bantal.. Alhamdulillah ok.. Nant baby tdo bgerak2 jgak bkn statik.. slalunye baby bgn 2x utk susu (mte pejam cuma bergerak kiri kanan je).. mcm x ssuai plak bg baby tdo buai trus smpi siang.. posture bdn anak tu..

Bgtau suami sis bila dah ada anak ni especially kecil lagi mmg normal parents kena sentiasa berjaga malam utk tengok anak. Bukan parents tidur sampai ke pagi. Tu mmg persediaan yg parents kena hadapi, dah takda istilah anak kacau parents tidur malam2. Serious bahaya tinggalkan anak dlm buai semalaman

knape tidokan baby terus dlm buai? bahaya tau kalau awak suami isteri tiba2 tido x terjaga2 sepanjang malam tu... Mana tahu tetiba suis buai (kalau pakai buai elektrik) short tetiba ke.. Once baby dah tido angkat letak dlm baby cot die. Baby pula x menyusu malam ke?

Anak saya siang je nak buai, malam dia nak tidur katil. Dah pernah try masuk buai time malam, mmg meraung merentan dalam buai. Siap terlangkup. Sudahnya popok je la tidur tengah2 antara ibu abah nya. Kdg kita dah ngantuk dia masih gagah menonggeng

sy pernah.masa bby bru 2,3bulan cmtu.dia xnk tdo mlm.sy tdo kn dlm buai,elok dia tdo,angkat letak bwh dia nangis.sudahnya tdo kn smula dlm buai, sy dgn suami gilir2 jg dia smpai pg.sekarang da xlg.mse tu sminggu dua je dia meragam mlm🤭