Tunggu hari nak bersalin

Semakin dekat nk bersalin smkin rsau.. Sbb nak kne pantang dekat rumah mak sendri... Sekadar luahan....ni ank no 3...mase ank first dan second..sye bnyk stress dan nges waktu berpantang oleh sikap mak sye sndri...soal pantang mkn pkai bengkung sume tu saye ok jee...cume bt sye tk than...mak saye tk bgi saye minum air masak bnyk2 die ckp nt gemok...lepas tu tk bgi saye tdoh waktu siang...nt meroyan n cepat gemok....mlm da laa berjage...siang sye nk rest mak tk bgi....bile jahitan da sembuh....mak saye mula suruh saye bt itu ini....pada saye klau dlm pntg semua bnde sye kne bt...baik saye berpantang dirumah sndri...tpi bile saye nk blik rumah sndri mak tk bgi pulak..bile suami sye bz kje tk dpt blik mak mule sangka bukan2 dan cuba nk bt saye was2 terhadap suami...jiwa saye jdi kacau stress sgt2....bile saye bgun lmbt sikit...mak mula laa marah2...tarik muka dgn saye......suami pulak bgithu die kne kje luar..die risau klau2 die tkde kat rumah sye tibe2 nk bersalin....jdi suami nk anta saye blik rumah mak....sye jdi fobia nk blik rumah mak sendri.....

1 Balas

pernah pantang kat rumah mertua ke? kalau awak mampu upah cl, better upah cl, pantang rumah sendiri je. apa apa pun, semoga dipermudahkan segala urusan awak 🤍

1y ago

masa anak second...balik dari hospital suami bawak saye balik rumah mak mertua kjap....itu pon mak saye daa tarik muka marah2 kat suami sbb singgah rumah mak mertua....jadi terbalik...berpantang rumah mak mertua lagi dpt rest dari berpantang rumah mak sndri