BUKU PINK

Sy xdatang period baru 3bulan check upt positif pregnant . Bila double comfirm di swasta sekali dengan scan rupanya sy dah 20weeks .. sy takut la nk bukak buku pink biasanya sy dengar nurse akan bising bila lambat bukak buku pink .. boleh bagi semangat x atau pencerahan atau nasihat ? Apa2 jela .. 🥹

21 Balas

sama dgn saya, tapi saya mmang xdtg period terus selepas bersalin ank ke 4.. p scan swasta tgk2 dah 20w😁, last2 buka buku pink dkt swasta ja.

pegi jek buku buku pink kat swasta xtakot kme marah ,xkne bebel ,x kne tunggu lame..buku tu pon bukan xbole guna klu nk besalin kat gov

saya buka buku di klinik swasta, hati tenang, kalau di kk ada je tak kena. masa tunggu di swasta pon tak lama. Dr.pon baik

takde nak bebel sis bukannya sis tahu pun sis preggy , saya pun lambat buka first scan 6w skrng 16w baru buka buku

Bukak je buku pink tu dripd x bukak kang teeberanak awal lagi payah … bukak dekat KK ckp je xtau pregnant …

pi je sis . marah kejap je . saya lagi la dah 28weeks tau . fikir anak . nurse bising sbb dia risaukan baby

kwn sya perut 6bulan bru dpt tau preggy.. nurse xmrah pun sbb kita xtau.. mlainkan saja2 xp buat awal2..

Laa dh x tahu tgh pregnant nk buat cmne bkn sengaja..abaikn je..marah nurse balik klu marah lebih2 😂

kalau period teratur confirm kena marah sis 🤣 sebab kita da tau kalau lambat dtg mesti pregnant

Mana ada bising .. Cakap je lah baru tau