buku pink

Hye semua,sy nk ty kalau sy dh g check up pregnant kt klinik swasta,adakah sy wajib untuk bukak buku pink di kk?

2 Balas

Tak wajib. I check di swasta bersalin hospital kerajaan tak ada masalah. Yang penting rekod seperti result darah, masalah mommy waktu mengandung, scan baby, berat baby etc kena ada 🙂

5y ago

Lebih details tu memg betul. Tapi sbb kekangan masa yg tk dpt sy buat di KK.

Sy pn decide cm nak buka buku di klinik swasta . Sbb dkt ngn rumah n xperlu tgu lama utk check up mcm kkia kan ramai ibu mgndung menunggu glran .☺