Bila bukak buku pink

Sy nk tahu bila boleh bukak buku pink yer ? Sbb sy dah 9week 6day . Sbb pegi hkl semalam dia bg tarikh untuk repeat scan sbb baby xde denyutan jantung . Boleh ke sy pegi kk buka buku pink ? Sbb sy risau sy ada gdm . Ke xpe bukak buka buku pink lambat ? #bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Balas

9w 6day tu based on lmp you kira ke? Kdg2 yang kita kira ni not as accurate scan. Sebab kita tak tau bila persenyawaan berlaku dlm rahim, so biasanya dari size scan tu kita boleh tahu umur kandungan. Pergi je masa tarikh repeat scan. The reason why hkl suruh awak datang balik tu sbb bby belum ada heartbeat lagi. Kalau dah ada heartbeat baru boleh buka buku sebab normally 9-10weeks tu adalah fasa sama ada kandungan jadi atau tak. Kalau tak jadi, dia akan jatuh macam period. Apa pun, doakan banyak2. InsyaAllah baby awak ok ya sis. Dont worry. Jaga kesihatan jaga pemakanan je sementara tunggu utk next scan

tak boleh. awak kena tunggu lagi 2 minggu repeat scan tu. takut miscarriage. macam saya bfr this macam awak takda denyutan jantung tapi sempat buka buku pink. so awak kena repeat scan dulu untuk sahihkan memang takda denyutan jantung and miscarriage or tak. kalau ada then baru boleh buku buka pink. kalau miscarriage awak ada procedur dia kena. apa pun semoga dipermudahkan

cuba walk in kk tmpt awk tanya. sbb tmpt sy misi nk tgk gmbr scan yg dh nmpk janin dgn heartbeat bby baru blh buat appt buka buku.