bukak buku pink

hai saya nak tanya ibu2 yg berpengalaman. bila boleh bukak buku pink ya? atau kena scan dekat klinik swasta dulu? alhamdulillah pagi tadi naik double line ?

bukak buku pink
21 Balas

Kalau sy hri tu, sy p klinik private utk kompem kan. 😅. Mase tu doc la kira brpe minggu da kita. Sy pon xpndai lg time tu. Bila dh ckup 12week,sy p la bt buku pink. Time bt buku pink tu la doc akn scan. So in sha Allah akan nmpk kantung dgn seketul daging 😊

5y ago

Ha ah..betul ka tu..

Boleh je pergi KK berdekatan, ckp nk buat pengesahan kehamilan. Nanti akan buat urine test dulu, pastu jumpa doc & doc akan gtau bila dh boleh buat buku pink. 😊 Apa2 pun tahniah 😘 Better pergi pagi, senang klu doc suruh buat buku, terus boleh buat.

Tahniah sis.. bukak awal lagi bgus dalam 7@8 mggu.. tapi kalau area saya sg petani still kena ada surat pengesahan dari Dr.. so kena buat jgak skali lagi upt dekat klinik.. xperlu scan pun.. kalau xpasti tya dlu kk terdekat

Tahniah ye..blh g kk utk buat buku pink..nanti bgtahu je misi wat upt sendiri kat umh.. X perlu minta buat upt kat kk,,nnti kena cas rm11☺(ni klu kat kk area umh sy la)..kk lain xtahu la ada cas ke x

Tempat saya nurse suruh buat masa dah 12w. Saya dtg masa tu 10w. Then dia kata dtg lagi 2 minggu. Hahahaha. Saya area johor. Cuba sis tanya nurse tmpt sis dulu 😇

5y ago

hi puan, Johor di kawasan mana ya?

Blh je nk scan dlu dkt swasta.. Sy hr tu 5 weeks p scan swasta. 7 weeks p bukak buku dkt kk.. Nurse siap mntak lg gmbar scan drp klinik swasta.

Pergi kk & cakap nak buka buku pink. Nanti test upt dekat sana. Nanti nurse akan buka buku pink. Saya dulu 5week dah boleh buka buku dah

call dlu kk.. bt apoiment.. klo x nti sia2 dtg dia soh balik.. kdg2 sesetagh kk ada hari2 dia. . better call bt apoiment ye

5y ago

Betul. Sy penah kena. Punya la apply cuti. Dtg2, dia ckp dtg lgi 2 minggu. 😑

Sama dngan sya baru cek td pagi naik 2line.. Baru 8hri missed period... Alhamdulillah.. Congrats ...

Cll kk dulu.. Kk kat sg buloh 8 weeks baru buka buku pink.. Ikut pada kk kwsn masing2