BUKU PINK

Sy xdatang period baru 3bulan check upt positif pregnant . Bila double comfirm di swasta sekali dengan scan rupanya sy dah 20weeks .. sy takut la nk bukak buku pink biasanya sy dengar nurse akan bising bila lambat bukak buku pink .. boleh bagi semangat x atau pencerahan atau nasihat ? Apa2 jela .. 🥹

20 Balas

saya buat buku pink waktu ank sulung kandungan dah cecah 5bulan.. mmg tak tahu pregnant sbb mmg period x teratur .. tapi bile nk masuk 5bulan ..perut nmpk lain sngt dengan selera mendadak maklum la badan sepapan .. sekali cek upt .. ha amik engko.. cerah betul linenya..... nk buat buku tkot jgak tapi demi sikecik.. sanggup jugak tadah telinga kne mrh sbb buat buku lewat..tapi kan alhamdulillah lah ..dokter baik nurse pn baik sbbnya ank first kn .. so (dimaafkan)😂

Kakak sy pun mcm sis jgk dia x tahu dia pregnant dah 3 bulan. Nurse tak marah pun dia, kebetulan dpt nurse yg baik. Sy plk haritu kena marah siap kena maki lg dengan nurse sbb nurse lain bagitau lain, nurse tu nak lain. Sy mrh je balik pandai plk dia ckp elok2 dgn sy 🤣 Lagipun bukan salah kita @ kita x tahu kan. Marah tu kejap je biasanya. Semoga dipermudahkan urusan sis

hahaa Sy pun mcm ni lepas beranak anak pertama nurse suggest guna depo. dlm 3 kli suntik depo 3 bulan sekali rupanya dh mgndung 4 bulan. xtau pun prgnnt ingtkn mmbesar effect depo🤣dktor pun x marah sbb kita xtau kn bukan sngaja. Sy suntik depo pun x cicir xtau mna slahnya anggap rezeki dri Allah. tpi dktor ckp jga awak antara 1% org yg beruntung😂

sy masa ank sulung dah 14minggu baru bukak buku. mmg xtahu kata preggy. nurse marah sy bantai tembak balik, sbb period mmg x teratur. tu pun mujur trgerak hati nk buat upt sbb dalam kepala nk ambik ubat turun darah. ttc 12tahun, pcos fighter. delay period 3 4 bulan tu mmg dah biasa, jd mmg x syak pape.

Seeloknya sis pergi jgk kk utk bukak buku pink, xpe kena bebel bising2 pun utk kebaikan baby🥰 sy pun lwt jgk masa pergi bukak buku pink..dh 14 weeks, & sy lg mcm2 ad penyakit kronik 😅 jadi redho jela kena bising2 skjp kt misi2, tp diorang semua insha Allah baik2 je😊take care sis

Takpa awk pergi je sbb klinik skrg dh buat private room utk consult , tak macam dulu kalau kena marah semua org tgk. Skrg kt KK ada bilik khas utk check up nurse kata utk jaga privacy takut kita segan. Sy baru buka buku pink haritu dkt kk now dh masuk 17weeks.

4h ago

Okehh tq sis . ni dah 21weeks 🤣 dh trimester ke 2 dh . inshaallah xde pape mungkin sy je kot yg fikir lebih sebab pregnant ni overthinking sikit ..

buat apaa nak takut bkn buka buku lambat jd kena tidur rumah dia hadap 24jam pun nurse tu. dah tak tahu nak buat macam mana dah.. kawan sy lebih 4m baru buka buku sbb tak tahu pregnant ok je dia nurse baik2 lg dapat

saya bukak dlu buku pink 5 week. orang kata jgn bkak awal2. nty kena marah 😂 saya haritu alah teruk xtahan .. last2 pegi kk. nurse situ kata xpelah kita bukak jelah. xpayah tunggu nanti 😆

Marah lebih2 catat nama nurse tu. ada cop dia dkt buku pink kan. Catat semua pi report dekat sispa. Awak ugut la saya report sispa nak? 🤣🤣 baru tau langit tinggi rendah.

4h ago

HAHAHAHA . baik sis tq bagi ideal bernas 🤣

sama dgn saya, tapi saya mmang xdtg period terus selepas bersalin ank ke 4.. p scan swasta tgk2 dah 20w😁, last2 buka buku pink dkt swasta ja.