Boley ke bt binatang ?

Sy x thu nk bt apa bla tgk husb asyik tendang kucing kt rmh kmi ni..kucing ni ad org ltk sblom kmi pndh ke rumah ni ..kucing ni x makan makanan kucing..nk ikan ayam je..kna bg bnyk bru x gngu dia tdur ja lpas tu. Klau dia lapar asyik kacau bila kmi kluar rumah nk menyelit bila jln..husb bnyk kli dh nk jtuh ..bdn dia bnyk luka ..dia suka gesel bdn kt kt kaki .. mknan bsh ckup2 je utk kmi..dh bnyk kli tgur husb jgn tndg kucing tu tpi dia ttap bt ..

12 Balas

bila kita menolong haiwan memberi makan atau menjaganya, maka Allah akan membalas rezeki kepada hambaNya dgn kebaikan😁😁