Minta Pandangan

Saya ibu hamil 2bln boleh ke sa jga kucing Dan basuh bekas berak2 dia sbb setiap hri 2 kli sehari basuh berak kucing sbb suami nk bagi kat org kucing saya sbb takut efak pda baby, tpi sa syg Sgt2 dengan kucing saya, boleh x mummy kt sini bagi sa cadangan Dan pandangan, rasanya ada x masalah pada baby klu kita bt kerja Semua itu setiap hri?

8 Balas

sy pun bela kucing juga..dr zamn bujang smpai kawen & preggy still bela kucing..& sy sgt2 obses dgn kucing...yes..x dinafikan najis kucing sgt2 bhya bg baby dlm perut..tapi kita still boleh bela cuma masa handel najis kucing & bekas buangan kucing...kena pakai glove....dah hbis smua..cuci tgn bersih2 dgn sabun..insyaallah xde pape...smua tu rezeki dr tuhan...just positive thingking je...jgn stress2..cuma klau rasa xmampu buat smua..dinasihatkan bg org jaga..tu je..😊

Terima kasih info2 mummy kt sini syukur sa happy sangat2 masih boleh bela kucing kesayangan sa ne tq ye.. Nanti nak suruh suami sja bt Dan bli mask dengan gloves sbb sa Memang syg dengan miow2 ne tq Sgt2 ye...

Sy ada 10 ekor kucing, siap peluk cium cumanya poop dia kene pakai glove kalau nk buang, kalau xnk suruh suami buatkan 😊 yg lain okay sahaja. Jgn buang or kasi org.kesian sama kucing.😭😭

Hi mommy. Tak boleh uruskan tahi kucing ya mommy, bahaya utk baby. Kawan sy 3 kali keguguran termasuk yg dh 7 bulan sbb dia ada kedai haiwan. Nk bela boleh, tp jauhkan dr tahi kucing.

So mcm mna ye sa x boleh nk basuh la ye.. Kena bagi org jga la ne cian miow apa boleh bt demi si kici ku.. Tq info mummy

Klau bap nak bersihkan berak Tu... Baikk mnta tlg suami sis .. sbap bnyk sngt bacteria... Tak baik untuk ibu mngandung

5y ago

Tula tdi da pergi kedai haiwan bli barang2 untuk safety nk suruh suami sja basuh.. Sebab baca2 info kt sini rasa lega sbb kucing itu boleh je bela cuma sa x nk usik2 apa2 bt semantara masa mgdung ne... Tq sis😉😉

Pakai face mask tu jgk utk tutup hidung.. Lpstu jgn lupe cuci tgn bersih2 tau

5y ago

Baik Terima kasih sis😘😘

Minta lah org terdekat uruskan popo kucing tu. Bahaya tuk preggy mom