Boley ke bt binatang ?

Sy x thu nk bt apa bla tgk husb asyik tendang kucing kt rmh kmi ni..kucing ni ad org ltk sblom kmi pndh ke rumah ni ..kucing ni x makan makanan kucing..nk ikan ayam je..kna bg bnyk bru x gngu dia tdur ja lpas tu. Klau dia lapar asyik kacau bila kmi kluar rumah nk menyelit bila jln..husb bnyk kli dh nk jtuh ..bdn dia bnyk luka ..dia suka gesel bdn kt kt kaki .. mknan bsh ckup2 je utk kmi..dh bnyk kli tgur husb jgn tndg kucing tu tpi dia ttap bt ..

12 Balas

Binatang yg dtg mintak mkn dgn kita bkn saja2 dia thu dlm rezeki kita ada terselit buat dia.. Percyalah klau kita bgi dia mkn rezeki kita bertmbah.. Sbb binatang ni pun berdoa ye.. Bab sepak2 binatang tu tk patut kot awk tu tgh ngndung tk baik ckp kt suami.. Kucing tu binatang kesayangan nabi..tak luak la bli ikan yg murah2 kat pasa tu, kukus bgi kucing tu makan.. Doa binatang ni makbul tau.. saya dlu sblum ngndung anak pertama suami selalu suruh kucing yg dtg kt rumah doakan supaya kami dapat zuriat.. Mmng rapat tdo skli sbb xde anak kan dia jela jdi anak kita mse tuh🤣Tak lama tu kucing tu pun hlng kemana.. saya plk pregnant.. Alhamdulilah berkat buat baik ngn binatang 🤲

janganlah tendang2 kucing tu x baik...kucing ni asbab pembawa rezeki dekat kita.. teringat kucing dekat kg ..sebelum kawin selalu beri makan dekat kucing sambil sembang2 .suruh kucing doa untuk kita dapat jodoh baik ..murah rezeki...anak yg comel..suami yg bertanggungjawab, penyayang...walaupun kucing tu faham ke x apa yg kita cakap dan alhamdulillah hari ni..ternyata berkat makanan kita sedekah ke kucing tu doa kita dimakbulkan Allah.. alhamdulillah

cian nye kucing to. .sye antara rezeki bole hamil sbb slalu bg kucing jlanan mkn. .sbb sye penah gugur. .terasa sgt kehilangn..last somi kata jom kite bg mne2 kucing mkn. .jmpe jew kucing msti sye bg mknanan. .pastu ckp kt kucing to doakan sye dpt bby comey tau. .sbb sye gugur arito. .xsmp sebulan sye hamil blik. .rezeki. .kucing shbat Nabi. .mmg pembawa rezeki. .

Ckp laa elok2 dgn suami awak tu.. kalau tknk bela buang la letak jauh2 dari rumah.. letak kt pasar ke kedai2 aceh ke tmpt yg senang dia cari mkn. Jgn la tendang2🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️sy paling tk suka org pukul sepak tendang kucing, kucing tu tk berakal. Kita yg berakal kena la pandai nk buat mcm mne.. jgn la plk kita ikut kucing tu jadi tk berakal plak🤦🏻‍♀️

pantang betul org pukul binatang nie... xnak mendoakan tp ckp ngn laki tue yg bini nie tgh mengandung... kang terkenan kang baru tau... klo x suka alih kan ke tempat lain... lg 1 klo rasa nak kongsi makanan dgn kucing tue pun nak bekira tak cukup nak mkn sendiri, jgn bagi then same juga buang dia kat pasar atau tempat ug dia boleh cari mkn sendiri

Saya benci org yg kasar or menyakiti haiwan tak kisah lah kucing ke apa ke.. Saya bkn nk ckp apa, mcm saya selalu kasi stray cat makan dkt mana2 pun sbb selalu ada bawa mknn kucing dlm keta, alhamdulillah skrg dah mengandung anak sulung saya.. mungkin kucing2 tu doakan saya.. so percayalah, rezeki kita akan murah kalau kita tlg haiwan..

cakap elok² dengan suami..kucing klo dtg kt kita kdg bawak rezeki yg x diduga..x jatuh miskin sedekah mknn kt kucing..klo awak taknak awak letak la kucing kat tmpt lain yg dia boleh cari mknn .. kesian nya kucing tuuu..

jgn aniaya binantang.. binatang apa pun.. binantang ni bila kita berbuat baik kepda mereka insyaallah diaorg akan doakan rezeki untuk kita.. nak2 kucing sis.. haiwan kesayangan nabi..

moga dipermudahkan segala urusan puan n suami... diDOAkan dpt REZEKI yang Tak dijangka...berbuat baik dgn semua mahluk semampunya.

bila kita menolong haiwan memberi makan atau menjaganya, maka Allah akan membalas rezeki kepada hambaNya dgn kebaikan😁😁