Kucing Kerap Dtg Time Preggy

Hi mommies2.. Siapa yg ada bela kucing masa pregggy ya? Is it ok utk kita pgg kucing msa preggy? Sy xda bela, cuma ada stray cat ni dia selalu follow sy smpai naik ke rmh. Kdg2 kesian tgk sy bg makan & tmpt tdo d luar rmh. Kdg2 ada juga belai2 kucing tu, lgipun kucing tu mcm overly attached dgn sy. Ke mana2 sy mesti nk dekat2, baring2 mesti nk sentuh2, tak tgn, kaki dia mesti nk sentuh2 dgn kita ??

1 Balas

Beringat jelah. Orang kata jangan melampau sangat sayang., 🤭 saya ni suka kucing, sejak pindah duduk dengan suami, tak bela kucing. Bagi makan je kucing kawasan perumahan. Manja kucing tu lain macam bila mengandung. Tapi saya sentiasa beringat untuk tak terlalu rapat dengan dia. Sebab kucing jalanan ni kebanyakan punca bawaan penyakit. Tapi Alhamdulillah, anak saya ok je. Ni dah 7 bulan usia anak, jadi geram ke kucing pula. 🤣