Berapa minggu

Sy test upt positif. Last period 4 Jun until 9 Jun. Tapi macam mana nak tau kandungan sy berapa minggu sekarang? Ke terus pergi ke klinik? Kalo pakai clear blue digital tu tepat ke minggu dia?

4 Balas

Sis tak payah tunggu2. Pergi je KK confirmkan dulu pregnant. Pastu nanti doctor akan check. Kalau dah scan nampak bby n heartbeat, biasanya boleh terus buka buku pink. Ada jugak yang still baru so x nampak apa2 lagi, kena datang utk next appointment. Ada jugak yang berlaku ectopic pregnancy. So awal2 ni, confirmkan dlu pregnant dgn KK. Then ikut je setiap step yg nurse bgtau. Lg awal g klinik lg bagus sbb dr awal dah blh jaga kandungan. Nti KK akan bekal kan vitamin2 utk bby.

Klau 4 jun. Kdungan sis dlm 8 week.. Ni sy ikut apps babycenter. Nk confirm leh download apps tu. Apapun jumpa doc utk confirm.clearblue tepat. Sy pn guna.. Accurate 99%

Install pregnancy apps, masukkn first day last period tu.. 4 jun kn. Buka buku pink sblm 12 minggu.. So 10 weeks boleh da pegi kkia

Kalau sy dulu, lpas dpt 2 line.. Sy pi klinik swasta utk scan. Masa tu dah 5 weeks. Dah nmpak kantung baby.