Bersalin awal dari due...

Sy telah selmt melahirkn bayi girl pada 13/4/2020 ini pada jm 4pm berat bayi 2.64kg.. Sepatutnya due sy 22/4/2020.. Syukr sy bsalin ank no dua sngt la senang dan x myakitkn.. Mula2 dtg hospital jm 9 lbh tu sbb sy da ada tanda2 bsalin darah + lendir tp sy x da rasa sakit contraction.. Bila nurse cek dah ada bukaan 4cm... Selapas itu jm 2.30pm nurse cek lg bukaan dah 6cm.. Jm 3 lbh mcm tu dah masuk labour room.. Air ketuban pecah sendri bukaan full 10cm... Dua kali je teran bayi dah keluar... Syukr tuhan permudhkn sy bsalin dgn senang... Kpda ibu2 yg sedang tgu hari nak bsalin tu smoga anda smua dipermudhkn bsalin amin... Byk kn bgerak sperti bjalan, baring mgiring sbelah kiri n mnum air suam n bdoa...

22 Balas

Kita beranak hari yg sama sis. 😂 tapi baby saya arrived waktu pagi. 5.30am tu warded, 8am masuk lr, 9.43am keluar seketul baby girl berat 2.6kg. Alhamdulillah. Selamat berpantang ya sis 😊😊

Congrat sis n selamat berpantang..saya pun menghitung hari tuk bersalin.still 8 days before due date nie...semoga sy dipermudahkan urusan bersalin seperti sis jugak🤭

4y ago

Ya sis.. Smoga sis dpermudhkn bsalin amin...

Tahniah...semoga akk di permudahkan bersalin camtu..semua 6 org ank semua sakit teramat sangat n ambik masa nk lahir..jln buka cepat tp nk keluar tu lambt..puas teran huhu..

4y ago

In sya Allah..aamiin..ya Allah ya mujib..

Tahniah sis...sy pun tgh tggu hri nk bersalin jgk...skrg 38week 2day....due 9/5/20 smga allah permudahkan urusan bersalin sy nnti...anak first

4y ago

Amin

Tahniah sis 😍😍 selamat berpantng.. doakan saya jgaa dan diluar sana semoga urusan dipermudahkan 😘😘♥️

4y ago

Tq sis.. Smoga sis jg dipermudhkn bsalin amin...

Memang selalu mcm tu patut bersalin tengah2 bulan tapi keluar awal. Anak saya yang sulung dgn nombor dua.

Tahniah sis. Doakan saya mudah bersalin mcm sis jgk. Tp due bln 7, lambat lagi.. Insyallah ❤️

4y ago

Sma2 sis.. Smoga sis dpermudhkn bsalin amin😊😊

Waaa Alhamdullillah Tahniah Sis mudahnya sis brsalin.. Hope sy pun dipermudahkan mcm tu jgk..

4y ago

Amminn.. Insyaallah

Alhmdulillah,,tahniah,,,seronoknya dh dpt baby semoga baby n ibu sihat selalu,,

4y ago

Ya tq,,,

Amin... Selamat berpantang kakak... Doakan sya juga ya dlm bulan 5ni bersalin...

4y ago

Amin...