Due Date Mendekat

Due date 6/1/2020 tnda2 blm ada g... Pling2 skit d bhagian otot2 vagina.. Klu bby grak pun rsa sgt kat bwh... Bby kuat mgeras... Tp tu smua contraction palsu.... Kerna skit tu pndai dtg kjap ilang kjap... Ank 1 sng nak tau branak sbb pecah air ktuban awl pg jam 9 mcmtu prut x skit... Tp p la hspital cek bukaan br 3cm...mlm dlm jam 12 hasil dr jln2 d ward unt cpt bukaan trus mnta nurse cek bukaan sbb rsa mau branak da... Msuk labour room tmbh air n sumbat 2 btol unt sng brak d bontot jam 1pg jg siap..... Da siap smua tu br ready nak bsalin msi tenang lg 1.30 pg proses btl2 nak bsalin sda alhamdullillah jam 2pg jg baby kuar... Tp tu la... Kdg2 ingat mcm x skit ja nak branak ne... Kdg rsa mcm skit sgt.. Ntah la Alhamdullilah allah permudahkan unt bsalin ank pertama... 5thun y lalu, skrg mnunggu klhiran ank kdua stelah 5thun inshaAllah doakan aq d permudahkan dlm proses bersalin nnt yah.. Amin.....

1 Balas

Dekat2 je tarikh due kita.. Betul tgh alami, sakit menyucuk, ngilu2, sentap2 kat area vagina dalm tu. Nak jalan pun sakit, baby pun kuat bergerak sakit lak tu & mengeras, perut rasa tegang je.. Tapi tanda2 lain tak de lagi la, nurse pesan ada 3tanda mesti salah satu tapi beserta sakit pinggang & kerap. Baru ke hosp.. Makanya dah berminggu mcm ni.. Tunggu je lah