Takut bersalin

Tolong la masa jangan cepat sangat berlalu.. Sy tetap fobia😖ada x tips untuk naik kan semangat sy balik utk smbut kelahiran nanti. Ni smua punca sy tgok org sakit hadap contraction dan dengar mengerang sakit depan mata😢. #35_week #anakke5 Anak first mmg azab tp dah 11tahun mmg lupa kesakitan dia. Anak kedua pecah ktuban 3jam trus bsalin Anak ke3 perut mgeras bby xaktif pegi spital dlm 4 jam dah bsalin Anak ke4 mula2 rileks wlupun dh 4cm. masuk induce drip trus rsa retak smua tulang pinggang, dlm 2jam bsalin tp mmg azab.. Tp tu smua sakit sorang2 xpenah dengar jiran sama2 sakit😭 Yg ke5 ni sy leaking sbb tu ditempatkan dewan bsalin tp sy dapat balik slepas shari tido dekat sana. takut nya xtau apa ragam contraction nya nanti😭😭😭 Nurse ada yg garang ada yg ok pulak tu. Ada yg 4cm dah msuk LR ada yg 6cm pun masih tahan sakit dekat luar LR🥺

3 Balas

saya pun fobia.. huhu takut kalau2 perlu gunting or terkoyak or jahit sbb x prnh merasa lgi walaupun ini ank ke-3.. skg dh masuk 38m5h , xda tanda2 nk melahirkan lgi.. kejap rasa excited nak bersalin.. bila fikir balik ahhhhh nevesnya.. lgpun ni kali pertama saya akn berpantang sndri , biasanya berpantang d rumah parent.. 🥲

2y ago

last time pun dh 9tahun berlalu , saya masi terasa2 sakit dia.. huhu pikir plak bersalin masa pandemik , msti wad full.. 🥲

Sis yang anak kelima pun still rasa fobia lagi apatah lagi saya yang baru first time nak merasa. Excited tapi takut sebab taktau rasa sakit bersalin tu macam mana. Sekrang dah 37w5d dah. Hari2 risau. Huhu. Semoga dua2 selamat dan dipermudahkan urusan. Amiinn

saya kalau segugut pun rasa fobia mcm bersalin . kuatnya sis harap bertabah ye !