Tanda bersalin ?

keluar darah pekat ckit , tapii xda rasa sakit mcm nak bsalin tu . pergi hospital , dah cek bukaan , scan , ctg smua ok . tahan wad 1 malam , esokny balik . tpi smpy skrg masih ada keluar darah . tanda bersalin yg lain xda . sapa mcm sy ?

13 Balas

Sy kluar darah dlm 5hr , 2hr xbukak jln pun, kna than wad jugaj sbb dekat due date da. Hr ke3 start rsa kontraksi dah tapi jln 1cm je smp 5hr.huhu.. hr ke6, pcah ktuban tu jln trus buka 4cm, masuk LR bru bersalin.. trlpas sehari due date.. tapi lma la sakit kontraksi tu..berhari2.

Slalu mcm ni...tanda darah ni ada sparuh org bila trun darah mmg jln dah buka...n ada pulak jln xbuka lg...just dia bg warning mybe 2-3 hari lg akn bsalin...tp tindakan awk pergi hospital tu dah btl dah...just monitor gerak bby n contrction ok

Sama macam sy sis, dah 2 hari keluar darah pekat ketul2, tp blum ada tanda2 lain nak bersalin... Tp atas P*** TU sllu tetiba sakit mcm ada bende nak terkeluar lendir2 putih tak nmpak lagi kluar

saya dulu anak no2 kluar darah dengn lendir 4hari selpas nya baru bersalin itupun induce sebab bukaan tk jalan still 2cm

sama mcm saya...keluar darah tp lambat brsalin...ank pr1 4 hari bru brsalin,ank no2 7 hari bru brsalin.

Kalo drh saje mmg lbt sikit..kalo da klua lendir time to mybe da 2cm..pglaman sy 6thn lps

Adik ipar hr tu cam tu la..keluar darah tp bukaan x de..kena balik dulu..

Sama juga mcm tu dulu, kena suruh balik dulu

Sama mcm saya sis, keluar darah dtr srh balik..

Sya dulu, keluar drh 2,3 hari baru skit perut..