Dad for the first time

Hi. Sy skrg sedang menunggu masa to become a DAD for the first time and I'm only 20+. So yg dah jdi Dad tu boleh tlg bgi tips2 become a dad? I might need it ?

6 Balas

Hi im not a dad. And im a mommy 🤭🤭. So kepada bakal ayah. Waktu ketika isteri sedang sarat pregnant. Kalau boleh urut la kaki isteri. Dan bantulah kurangkan isteri buat kerja2 rumah. So dad. Tolong bantu isteri basuh pinggan, buang sampah, sapu sampah. Basuh kain n sidai kain. Sian si isteri penat. So bila dah ada baby. Kemungkinan baby akan dapat demam kuning. N akan kena tahan wad. So beri semangat kepada si isteri. Always datang jenguknya. Kalau boleh stay dengannya. Siap2 keperluan isteri dan baby. Before bersalin tu siap2 beli barang untuk baby dan isteri. Byk lg nak tulis. Tpi tu jela. Hahaa. So goodluck bakal dad to be 🤭🤭🤭🤭

suami saya 19 tahun dah nak jadi bapak dah. hahahaha semoga awak kuatkan otak untuk menjadi seorang bapak

Tahniah..byk sabar..solat jgn tnggal..doa byk2 dkt Allah bagi mudah urusan..insyaAllah

Good luck daddy..haha.kita sma je situasi skrg ni.haha

Baca bab breastfeeding sebanyak yg boleh

Hi! Bantu isteri uruskan anak. Hihihi