Any new dad in here?

Looking for new dad to share experience and thoughts..thanks!

9 Balas

Ni pengalaman saya,anak pun baru 3 bulan..just nak share..masa isteri saya pantang,sy pun sama2 jaga anak dengan isteri,means berjaga malam..masa tu duduk kt rumah mertua,lagipun sy keje sndiri so should be no problem for me. Masa jaga malam tu,tido mmg slalu la tak ckup..ada la dpt 2-3 jam tido dlm satu malam tu..rase mmg macam nak marah je sebab letih kan..tapi tula apa yg isteri rasa bila jaga anak sorang2..kita tak akan tau mcm mana selagi tak lalui apa yg isteri rasa..so,my piece of advice to the new dad,sama2 la tolong isteri dalam menjaga dan membesarkan anak😁

5y ago

Alhamdulillah..tahniah tuan.

My suggestion is to get a helper for minimum 3 months. If not you won't be getting enough sleep 😝

5y ago

For me, 1st 3 months was ok not really tired. But now after7 months im getting tired already bcause my baby boy now starting to crawl..hahaha

1month dad here...hehe...Bru la tau mcm mne ayah Dan ibu Kita membesar kan Kita..

5y ago

Yes bro..alhamdulillah dah masuk 8bulan.. insyaAllah boleh

Here... Congrats... Please be calm in all the ways... 24 hours stanby...

Hi brother... congratulations. Let us know how it goes

Gonna be a dad next year 💪🏻😁

Same here !! Congrats to you !

Nope but congrats tho

I'm going to be dad soon..

5y ago

InsyaAllah semua selamat tuan. Good luck