Cmne nk kawal berat naik

Sy selalu dngar org mngandung berat naik smpai 20-30kg.. Tp sy bru naik 7kg dr bkk buku.skrg sy 27week. . Misi da bising da.. Siap tnya sy lg "berselera sngt ke mkn".. Next appoitmnt sy bole naik setengah kilo je misi kate sbb sblm ni da naik bnyk.. Dah la appoimnt lps raya.. So bile sy nk mkn rase serba salah tkut berat naik bnyk.. Klau x mkn kang sian ke bby plak..ibu2 buat mcm mne ye xnk bg berat naik bnyk?

23 Balas

Sama mcm saya kak saya 29 weeks naik mendadak trus sebelum preg 54kg lepas tu trimester pertama 51 kgthen masok trimester kedua trus naik skrg dh 67kg misi cakap klau naik lagi dia suruh saya minum air gula 🤣😂