Cmne nk kawal berat naik

Sy selalu dngar org mngandung berat naik smpai 20-30kg.. Tp sy bru naik 7kg dr bkk buku.skrg sy 27week. . Misi da bising da.. Siap tnya sy lg "berselera sngt ke mkn".. Next appoitmnt sy bole naik setengah kilo je misi kate sbb sblm ni da naik bnyk.. Dah la appoimnt lps raya.. So bile sy nk mkn rase serba salah tkut berat naik bnyk.. Klau x mkn kang sian ke bby plak..ibu2 buat mcm mne ye xnk bg berat naik bnyk?

23 Balas

sy pn kna bebel baru ni..sebab terlajak 700 gram..doktor risau baby besar,xpn kena mnm air gula lagi utk kali ke3,doktor kata xmustahil kali ke3 sangkut kncing manis..1 lagi risau kena sawan mengandung doktor ckp.. terus kena ulang alik seminggu 2x..naseb baik la kena bulan posa,berat xnaik..nurse kata xpayah dah berulang,berat dah ok..alhamdulillah..ni dah raya,xtawla naik berapa pulak..19hb nak kna g checkup..30week